Skip to main content

kollégium

2020. augusztus 17. - hétfő
Változnak a kollégiumi szabályok

Az Óbudai Egyetem vezetése is felkészült arra, hogy szeptembertől újra fogadják az Intézmény kollégiumaiban a hallgatókat, speciális szabályok és óvintézkedések mellett. A vonatkozó Kormányrendelettel összhangban 2020. augusztus 28-ától közös Rektori-Kancellári Utasítás lép életbe a közösségi szállásokkal kapcsolatban, melyben az alábbi kockázatmérséklő intézkedéseket rendelték el.

2020. március 18. - szerda
Általános tájékoztatás a kollégiumi jogviszonnyal kapcsolatban

A kollégiumokat érintő ki- és átköltöztetésektől függetlenül a hallgatók kollégiumi jogviszonya nem szűnt meg.

2020. március 16. - hétfő
Azonnali hatályú intézkedések kollégiumok esetében

Azonnali hatályú intézkedési utasítások a kollégium lakóinak!

2018. február 19. - hétfő
A tervezett ütemben halad a Kandó Kollégium felújítása

Jól haladnak a Kandó Kollégium októberben kezdődött felújítási munkálatai, helyükre kerültek az új nyílászárók és már zajlik a szigetelés is.  Tavaszra várhatóan teljesen elkészül az épület modern homlokzata.

2017. november 17. - péntek
Elkezdődött a Kandó Kollégium felújítása a Bécsi úton

Október végén elkezdődött az Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumának rekonstrukciója a III. kerültben. A Bécsi úton zajló beruházással egy színvonalas, több mint 400 férőhelyes diákszálló jön létre két szakaszban, mindösszesen 3,4 milliárd forintos kormányzati támogatással.

2017. július 18. - kedd
A kollégiumi jelentkezés tudnivalói

Ezzel a tájékoztatóval szeretnénk segíteni hallgatóinknak, hogy a kollégiumi felvételi eljárás során mire ügyeljenek, milyen anyagokat keressenek a felvételi csomagban, illetve milyen igazolásokat szerezzenek be, akár már most, hogy az igen szoros határidőket tartani lehessen, és egyenlő eséllyel pályázhassanak a kollégiumi férőhelyekre.

2015. július 03. - péntek
A kormány támogatásával kerül felújításra az-Óbudai Egyetem kollégiuma

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja az Óbudai Egyetem jelenleg üresen álló Kandó Kálmán Kollégiumának felújítását  ̶  jelentette be a nemzetgazdasági miniszter július 2-án az Óbudai Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

2014. április 16. - szerda
Szalay Tihamér

Az 1953-ban alapított díjak átadására először került sor Ybl Miklós legjelentősebb alkotásának tekintett épületben, a budapesti Operaházban.

2014. február 19. - szerda
Szakmai Tudományos Műhely

Február 10-én nem csak a 2013/14-es tanév II. féléve indult útjára, hanem az Egyetem Bánki Donát Kollégiumában a "Szakmai Tudományos Műhely" ismeretterjesztő előadássorozat IX. szemesztere is, melynek első programjára február 26-án (szerda) este 18:00 órakor kerül sor.

2012. július 03. - kedd
Kukachotel - kollégium

Tájékoztató az Óbudai Egyetem leendő Első éves, az Fsz-ről Bsc, és a Bsc-ről Msc képzésre jelentkező, illetve a keresztféléves, és az Erasmus vagy egyéb ok miatt halasztásról visszatérő hallgatók részére, a 2012/2013-as tanévre szóló nyári kollégiumi felvételi eljárásról, és lehetőségekről.