Skip to main content

Erdély

2020. július 06. - hétfő
Online TDK konferenciát rendezetek az erdélyi műszaki egyetemisták

Az eredetileg májusban tervezett XXI. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferenciát, a koronavírus járvány miatt két hónap késéssel, július 4-én online térben rendezték meg a szervezők.

2019. augusztus 06. - kedd
Tusványosi anzix

2019. július 23-27. között rendezték meg Erdélyben, Tusványoson a jubileumi XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort.

2019. június 27. - csütörtök
XX. Földmérő Találkozó Erdélyben

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) és a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) szakmai kapcsolata már a 90-es években elkezdődött. Az akkor még Sopronhoz tartozó Földmérési és Földrendezői Kar főigazgatójának, Dr. Joó Istvánnak komoly szerepe volt ebben. Már a rendszerváltás előtti években személyes kapcsolatot tartott Márton Gyárfás professzorral és támogatta az erdélyi földmérőket, szakmai könyveket „juttatott” el hozzájuk, majd – amikor erre már hivatalosan is lehetőség nyílt – támogatta több erdélyi szakember doktori képzését. A két szakmai szervezet kapcsolata 2000-ben vált szorosabbá, amikor első alkalommal szervezték meg a magyarországi és erdélyi földmérők hivatalos találkozóját, aminek helyszíne Nagyvárad volt. Így az idei évben május 23 - 26 között a Marosvásárhelyen megtartott XX. Földmérő Találkozó jubileumi esemény volt.