Skip to main content

Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

2021. május 05. - szerda
A Rejtő Kar eredményei a 35. OTDK-n

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetvédelmi Kar összesen 4 helyezést ért el a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

2021. április 21. - szerda
Újabb hallgatói siker a Csomagolástervezési Diákversenyen

Szabó Aliz, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézetének harmadik évfolyamos hallgatója Hungaropack Student 2021 díjban részesült a Csomagolástervezési Diákversenyen.

2021. március 24. - szerda
Újabb rangos elismerés egy RKK-s hallgatónak

Első helyezést ért el szakdolgozatával a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Ipari Termék-és Formatervező Szak egyik végzett mérnök hallgatója az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központja (EKIK) „Leginnovatívabb szakdolgozat/diplomamunka” pályázatán. Feil Liza Inhalátor Design című munkájával nyert, mely az asztmások és légúti betegségben szenvedők mindennapjait könnyíti meg.

2021. március 01. - hétfő
Csomagolástervezési Diákverseny

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) idén is megrendezi a HUNGAROPACK STUDENT Csomagolástervezési Diákversenyt. A nevezési határidő 2021. március 5. Az eredmény ünnepélyes kihirdetését a Szövetség ez évi közgyűlésén, március végén tartják meg. 

2021. január 26. - kedd
Az RKK hallgatói arcmaszkokat készítettek a Gundel Étteremnek

A Gundel Étterem vezetése a legendás vendéglátóhely szellemiségéhez illeszkedő, logózott arcmaszk tervezésére és készítésére kérte fel az Óbudai Egyetem (ÓE) Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézetét (TTI). A megkeresés még 2020 szeptemberében érkezett, együttműködési céllal. Azóta a kar egyik hallgatója megalkotta a szükséges és hasznos kiegészítőt. Az elkészült termékeket nemrégiben adták át.

2020. december 18. - péntek
Online konferencia a projektoktatásról a Rejtő karon

Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban – Oktatás a fenntarthatóságért, fenntarthatóság az oktatásban címmel rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát online platformon az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon (ÓE RKK). A szervezők célja többek közt az volt, hogy elősegítsék az oktatás megújulását.

2020. november 13. - péntek
Arcmaszk minden igényre: fejlesztés és gyártás a Terméktervező Intézet laborjában

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézete (TTI) már a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterének elején hozzálátott több egyedi arcmaszk készítéséhez. A hallgatók a gyakorlati órákon készíthettek – kezdetben maguknak – egyedi darabokat, különféle alapanyagokból és szabásban. A járvány sajnálatos terjedésével párhuzamosan merült fel az igény a fejlesztések nyomán született kreációk skálájának bővítése és sorozatgyártása iránt.

2020. október 13. - kedd
A Terméktervező Intézet remekelt a Design Héten

Nagy érdeklődés övezte a „Fókuszban a kiegészítők” című webinart, amely a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézetének szervezésében valósult meg a Design Héten, október első hetében. Az előadók profi szakmaisággal, közvetlenül beszéltek márkájuk kialakításáról, cégük történetéről, a kihívásokról és sikerekről, egyedi megrendeléseikről és megvalósult projektjeikről. Az eseménybe bekapcsolódó hallgatók ezáltal különleges és értékes muníciót kaptak szakmai fejlődésükhöz.

2020. október 08. - csütörtök
A Terméktervező Intézet ismét a Design Héten!

Újra elstartolt a design szakma legrangosabb hazai rendezvénye, a Design Hét Budapest fesztivál 2020 október első napjaiban. Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karának (RKK) Terméktervező Intézete ismét részt vesz a programsorozaton. Tavaly az Egyetem adott otthont a Hova tovább? kreatívipari felnőttképzési iskolabörzének, most azonban az ipari termék- és formatervező mérnöki szak online felületen mutatkozik be az érdeklődők előtt.

2020. szeptember 25. - péntek
RKK-s hallgató sikere a Budapest Fashion Weeken

Magyar divattervezők mutathatták be legújabb kollekciójukat a Budapest Central European Fashion Weeken, melyet a Magyar Divat&Design Ügynökség rendezett meg 2020. szeptember 10. és 13. között. A Young Talents Show-ra Ferencz Noémi, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar - idén júniusban államvizsgázott -, ipari termék- és formatervező mérnök hallgatója is benevezett. Márkakollekciójával részvételi lehetőséget nyert a látványos eseményre.