Skip to main content

Alba Regia Műszaki Kar

2021. május 05. - szerda
Az Alba Regia Műszaki Kar eredményei a 35. OTDK-án

Az elmúlt hetekben zajlott a 35. OTDK amelyen az Alba Regia Műszaki Kar 7 dolgozattal indult, így a dolgozatok közel 50% a sikeres. Alapvetően, a kar képzési profiljának megfelelően az informatikai és a műszaki tagozatban szoktak hallgatóink indulni. Az elmúlt OTDK-n fordult elő először, hogy a kar több helyezést is el tudott érni, nagy örömmel látjuk, hogy ezt a tendenciát sikerült tartanunk.

2021. március 30. - kedd
PowerShell tanfolyammal segítik a hallgatók képzését

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Alba Regia Műszaki Kara és a Hydro Extrusion Kft. (Hydro) együttműködésének részeként a cég ingyenes, 9 hetes PowerShell tréninget hirdetett az ÓE hallgatói számára. A tanfolyam iránt nagy érdeklődés mutatkozott. Nem véletlenül, hiszen a résztvevők olyan szakmai ismeretekhez juthatnak elvégzésével, amelyeknek nagy hasznát vehetik munkájuk során, a gyakorlati életben is.  

2020. november 27. - péntek
Térinformatika Napja az Alba Regia Műszaki Karon

Idén, a szokásostól eltérően a vírushelyzetre tekintettel online formában szervezték meg a „Mérd meg, mutasd meg” versenyt a Geoiformatikai Intézet Térinformatika Napja alkalmából. Az eseményre középiskolás diákok csatlakoztak be Pécsről és Székesfehérvárról.

2020. október 29. - csütörtök
„Gépi tanulás a robotikában és az ipari elektronikus alkalmazásban”  Újabb Howmet Alapítványi támogatás a korszerű műszaki felsőoktatásért

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara 2020-ban a „Gépi tanulás a robotikában és az ipari elektronikus alkalmazásban” (Machine Learning in Robotics and Industrial Electronic Application) címmel sikeresen pályázott a Howmet Aerospace Alapítványnál, amellyel 30 ezer dollár értékű támogatást nyert. Az átadáson, melyet Székesfehérváron 2020. október 28-án tartottak, részt vett Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Prof. Dr. Molnár András az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese, Katus István a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója, Prof. Dr. Györök György dékán és Szabó Antal kancellári kabinetvezető.

2020. október 09. - péntek
Újabb színfolt a vállalati partneri kínálatban: duális együttműködési megállapodást írt alá az Echo Zrt. és az Óbudai Egyetem

Duális képzés szervezésére vonatkozó megállapodást kötött a székesfehérvári Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. és az Óbudai Egyetem (ÓE) Alba Regia Műszaki Kara a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban október 8-án.

2020. augusztus 27. - csütörtök
Titkok Háza - A Harmannal közösen fejleszthetik saját hangszóróikat a fiatalok

Újabb nagyszerű kurzus kezdődik a székesfehérvári Titkok Házában. A HARMAN Tehetségprogram keretén belül a fiatalok saját maguk építhetnek hangfalakat, ebben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatója lesz segítségükre. Az elkészült „terméket” pedig akár abban a laborban is letesztelhetik, ahol a JBL-eket vagy a Harman Kardonokat tesztelik.

2020. július 23. - csütörtök
Az IRSEL európai uniós ERASMUS+ projekt elismerése Kínában

Még le sem zárult az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar koordinálásával zajló IRSEL nemzetközi projekt, de eredményei már megmutatkoznak. A Geoinformatikai Intézet profiljába illeszkedően, a projekt fő célkitűzése az űrtechnológia alkalmazásainak minél szélesebb körű elterjesztése. 

2019. november 18. - hétfő
Kreatív, inspiratív légkörben fejlesztették startup ötleteiket a székesfehérvári középiskolás diákcsapatok

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. problémamegoldó és startup ötletgeneráló műhelyt szervezett az EFOP-3.6.1-16-2016-00010 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen” című projekt keretében. A PROAStartUP workshop címmel meghirdetett eseményre székesfehérvári középiskolások jelentkezését várták a szervezők. 9−13. évfolyamos középiskolás diákokból 11, 2-4 főből álló csapat, 2019.11.08. napján a székesfehérvári Hiemer-házban kreatív, inspiratív légkörben fejlesztette startup ötletét. A rendezvényen Dr. habil. Györök György az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Lehrner Zsolt SZMJV Önkormányzat alpolgármestere, Laufer Tamás az Alba Innovár igazgatója és az IVSZ elnöke, Szabó Dávid a WelloChat startup cég társalapítója és Dr. Tajti Ferenc a FormLabs budapesti irodájának vezetője is részt vett.

2018. március 14. - szerda
Átadták az AMK új konditermét

Átadták az új, modern kondicionáló sportközpontot a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon. A fejlesztés EFOP pályázati forrásból és a Testnevelési és Sport Intézet segítségével valósult meg.

2017. november 02. - csütörtök
Az E.ON és az Óbudai Egyetem összefogott a fiatalok érdekében

Megerősítette hosszútávú stratégiai partnerségét az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, akik a műszaki pályára készülő fiatalok magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzését tűzték ki célul. Az ünnepélyes keretek között aláírt megállapodásban a duális képzés megerősítése mellett kijelölték az együttműködés további lehetséges irányait is.