Skip to main content

Alba Regia Műszaki Kar

2021. július 16. - péntek
Diplomaosztó az Alba Regia Műszaki Karon

Az Alba Regia Műszaki Karon az elmúlt időszakban sikeres záróvizsgát tett hallgatók ismét személyesen vehették át diplomájukat 2021. július 9-én. Az online oktatás kezdeti nehézségei és a személyes konzultációk hiánya ellenére elkészültek a szakdolgozatok és sikeresen lezajlottak a záróvizsgák.  A 2020-2021-es tanévben összesen 151-en fejezték be tanulmányaikat, közülük 26-an az egyre népszerűbb duális képzési formában, szereztek diplomát, szakmérnöki diplomát, vagy mérnökinformatikus asszisztensi végzettséget.

2021. július 07. - szerda
Duális képzési együttműködést kötött az Óbudai Egyetem és a metALCOM Zrt.

Az elméleti és a gyakorlati oktatást ötvöző duális felsőoktatási képzésről kötött együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A cég 40 duális gyakorlati helyet biztosít, ez az eddigi legnagyobb, országosan is jelentős duális képzési kapacitás. Az együttműködést sajtónyilvános esemény keretében írták alá a Városházán.

2021. július 01. - csütörtök
„Gyerekdiploma” az AMK legfiatalabb egyetemistáinak

A „Titkok Háza Gyerekegyetem az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán” (AMK) programban az általános iskolák felső tagozatos diákjai az Intézmény legfiatalabb egyetemistáivá váltak egy hétre. A gyerekek előadásokon és szemináriumokon, interaktív foglalkozásokon vehettek részt, majd sikeres heti projektfeladatukat teljesítve „gyerekdiplomát” vehettek át. Az egyetemi campus hétfőtől péntekig a gyerekek lelkesedésével és zsivajával telt meg.

2021. június 18. - péntek
ÓE-HARMAN Ipari Tanszék jött létre Székesfehérváron

Létrejött az Óbudai Egyetem első kihelyezett Ipari Tanszéke Székesfehérváron az Egyetem és a Harman Becker Kft. összefogása révén – erről sajtónyilvános eseményen tettek bejelentést a felsőoktatási intézmény és a cég vezetői az Alba Regia Műszaki Karon 2021.06.18-án.

2021. június 11. - péntek
Középiskolások szereplése a HARMAN programban

Az első középiskolás diákcsapat végzett a HARMAN Tehetségprogramban a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban. Az „Akusztikai ismeretek fejlesztése saját hangszóró építésével” elnevezésű program az Echo Innovációs Műhely, a Harman Becker Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (AMK) együttműködésének köszönhetően indult el.

2021. május 05. - szerda
Az Alba Regia Műszaki Kar eredményei a 35. OTDK-án

Az elmúlt hetekben zajlott a 35. OTDK amelyen az Alba Regia Műszaki Kar 7 dolgozattal indult, így a dolgozatok közel 50% a sikeres. Alapvetően, a kar képzési profiljának megfelelően az informatikai és a műszaki tagozatban szoktak hallgatóink indulni. Az elmúlt OTDK-n fordult elő először, hogy a kar több helyezést is el tudott érni, nagy örömmel látjuk, hogy ezt a tendenciát sikerült tartanunk.

2021. március 30. - kedd
PowerShell tanfolyammal segítik a hallgatók képzését

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Alba Regia Műszaki Kara és a Hydro Extrusion Kft. (Hydro) együttműködésének részeként a cég ingyenes, 9 hetes PowerShell tréninget hirdetett az ÓE hallgatói számára. A tanfolyam iránt nagy érdeklődés mutatkozott. Nem véletlenül, hiszen a résztvevők olyan szakmai ismeretekhez juthatnak elvégzésével, amelyeknek nagy hasznát vehetik munkájuk során, a gyakorlati életben is.  

2020. november 27. - péntek
Térinformatika Napja az Alba Regia Műszaki Karon

Idén, a szokásostól eltérően a vírushelyzetre tekintettel online formában szervezték meg a „Mérd meg, mutasd meg” versenyt a Geoiformatikai Intézet Térinformatika Napja alkalmából. Az eseményre középiskolás diákok csatlakoztak be Pécsről és Székesfehérvárról.

2020. október 29. - csütörtök
„Gépi tanulás a robotikában és az ipari elektronikus alkalmazásban”  Újabb Howmet Alapítványi támogatás a korszerű műszaki felsőoktatásért

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara 2020-ban a „Gépi tanulás a robotikában és az ipari elektronikus alkalmazásban” (Machine Learning in Robotics and Industrial Electronic Application) címmel sikeresen pályázott a Howmet Aerospace Alapítványnál, amellyel 30 ezer dollár értékű támogatást nyert. Az átadáson, melyet Székesfehérváron 2020. október 28-án tartottak, részt vett Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Prof. Dr. Molnár András az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese, Katus István a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója, Prof. Dr. Györök György dékán és Szabó Antal kancellári kabinetvezető.

2020. október 09. - péntek
Újabb színfolt a vállalati partneri kínálatban: duális együttműködési megállapodást írt alá az Echo Zrt. és az Óbudai Egyetem

Duális képzés szervezésére vonatkozó megállapodást kötött a székesfehérvári Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. és az Óbudai Egyetem (ÓE) Alba Regia Műszaki Kara a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban október 8-án.