Skip to main content

online

2021. május 05. - szerda
Nagy érdeklődés kísérte a 25. Állásbörzét

Az Óbudai Egyetem idén is nagy érdeklődés mellett rendezte meg Állásbörzéjét, immár 25. alkalommal. Az eseményt idén a pandémiás helyzetre tekintettel, rendhagyó módon online platformon tartották meg. Az érdeklődőket a negyedévszázados jubileumi eseményen számos neves cég páratlan állásajánlattal várta a virtuális térben 2021. április 27-én.

2021. május 04. - kedd
Konzultáción az Óbudai Egyetem modellváltásáról

Prof. Dr. Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos április 27-én tett személyes látogatását követően online platformon tartott konzultációt Dr. Pavlik Lívia miniszteri biztossal az Óbudai Egyetemen május 3-án. Ennek során ismertette az Intézmény számára a fenntartóváltásával járó előnyöket, a rugalmasabb működési feltételekkel, önállósággal megnyíló lehetőségeket. Az online fórumhoz csatlakozó egyetemi polgárok kérdéseikre teljes körű válaszokat kaptak a kormánybiztostól.

2021. április 28. - szerda
Sikeresen szerepeltek hallgatóink a 35. OTDK Szekcióiban

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 35. alkalommal rendezte meg az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK) mind a 16 tudományterületen online platformon. Az Óbudai Egyetemet a hallgatók 9 tudományterületi szekcióban képviselték, melyből hétben ismét sikeresen szerepeltek.

2021. április 22. - csütörtök
A Lányok Napja – digitális különkiadással jelentkezik

Digitális eseménnyel, inspiráló előadókkal, véleményvezérekkel, lebilincselő előadásokkal nyújt motivációt és betekintést a STEM pályák világába középiskolás és egyetemista lányoknak a Nők a Tudományban Egyesület Lányok Napja Programiroda a 10. Lányok Napján április 22-én. A rendezvény célja, hogy a hölgyek érdeklődését is felkeltsék a műszaki pálya iránt. Az online programhoz az Óbudai Egyetem is csatlakozik.

2021. április 07. - szerda
25. Állásbörze az Óbudai Egyetemen – online

Az Óbudai Egyetem idén is megrendezi Állásbörzéjét, immár 25. alkalommal. A minden évben nagy érdeklődésre számot tartó eseményt idén a pandémiás helyzetre tekintettel, rendhagyó módon online platformon tartják meg. Az érdeklődőket a negyedévszázados jubileumi eseményen számos neves cég páratlan állásajánlattal várja a virtuális térben 2021. április 27-én.

2021. április 07. - szerda
„Drónok harca” a Bánki Karon

Sikeres online konferenciát tartott az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara, valamint a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) a közelmúltban „Drónok harca – veszélyek és lehetőségek” címmel.  

2021. március 30. - kedd
PowerShell tanfolyammal segítik a hallgatók képzését

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Alba Regia Műszaki Kara és a Hydro Extrusion Kft. (Hydro) együttműködésének részeként a cég ingyenes, 9 hetes PowerShell tréninget hirdetett az ÓE hallgatói számára. A tanfolyam iránt nagy érdeklődés mutatkozott. Nem véletlenül, hiszen a résztvevők olyan szakmai ismeretekhez juthatnak elvégzésével, amelyeknek nagy hasznát vehetik munkájuk során, a gyakorlati életben is.  

2021. március 24. - szerda
2021 Virtual Taiwan Career Talk

Az Óbudai Egyetem partnere, a Taipei Representative Office (TRO) a Taiwan-i High-Tech cégek (ASUS, RealTek, stb) képviseletében virtuális toborzó napot szervez kimondottan az ÓE hallgatói számára.

2021. március 16. - kedd
Nagy érdeklődés kísérte a MATLAB szoftver bemutatását

A Gamax Laboratory Solutions mérnök és egyetemi kapcsolatokért felelős kollégái online tájékoztató előadást tartottak arról, hogy milyen eszközökkel segítheti a MATLAB a távoktatást, digitális tanulást. Az online térben megrendezett konferenciát nagy érdeklődés övezte.