Skip to main content

Óbudai Egyetem

2019. szeptember 25. - szerda
Konferencia és kapcsolatépítés a Krakkói AGH Műszaki Egyetemmel A legújabb kutatási eredmények a társadalom szolgálatában

Első alkalommal rendezték meg a Societal Automation IEEE konferenciát Krakkóban szeptember 4-től 6-ig. A nemzetközi eseményt Lengyelország első számú műszaki egyeteme, a krakkói AGH hozta létre, az IEEE SMC szervezet támogatásával, valamint az Óbudai Egyetem hathatós szakmai támogatásával. Ennek apropóján Egyetemünk rektora, Prof. Dr. Kovács Levente együttműködést kezdeményezett az AGH-val, ahol a kétnapos látogatás során a krakkói egyetem rektorával és rektorhelyetteseivel tárgyalt.

 

2019. szeptember 19. - csütörtök
Államtitkári látogatás az Óbudai Egyetem  Salgótarjáni Képzési Központjában

 Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes salgótarjáni programja egyik elemeként ellátogatott az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjába, ahol találkozott az ott dolgozó munkatársakkal és a hallgatókkal is.

 

2019. július 10. - szerda
Ipari robotközpont Székesfehérváron

Ipari Robottechnikai Központ jött létre, köszönhetően Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat, a Hanon Systems Hungary Kft., az Óbudai Egyetem, valamint az Arconic-Köfém Kft. összefogásának eredményeként. Az átadóünnepségen Földesi Gabriella kancellár, Dr. habil. Felde Imre nemzetközi és kutatási rektorhelyettes, Dr. Cser-Palkovics András SZMJV polgármester, Karikó Zsolt a Hanon Systems Hungary Kft. igazgatója és házigazdaként Dr. habil. Györök György dékán is részt vett.

2019. február 18. - hétfő
Színes város kiállítás az óbudai campuson

Koppány Attila festőművész Színes város című kiállítása február 25-én nyílik meg a Bécsi úti campus aulájában. A tárlaton a művész legújabb alkotásai tekinthetők majd meg egy hónapon keresztül.

2019. február 15. - péntek
Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetem és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány között

2019. február 14-én – a Be Smart szakmai nap és partnertalálkozó keretében – kötött együttműködési megállapodást a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és az Óbudai Egyetem a fővárosi vállalkozások fejlesztése érdekében.

2019. február 13. - szerda
Országos Innovációs Fórum Salgótarjánban a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az Óbudai Egyetem részvételével

Az Óbudai Egyetem innovációs igazgatója, a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (SKKK) igazgatója és pályaorientációs tanácsadója is részt vett azon a regionális fórumon, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezett Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérésére.

2019. február 11. - hétfő
Félévindító vezetői értekezlet

Az Egyetem menedzsmentje – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – minden oktatási félév indításakor kétnapos vezetői értekezlet keretében tekinti át az intézmény helyzetét és határozza meg a következő időszak feladatait. A 2018/19. tanév II. félévindító vezetői programjára február 8-9-én került sor, a rektor és helyettesei, a dékánok és a központ főigazgató és igazgató, valamint a kancellárhelyettes és gazdasági igazgató részvételével. Ez alkalommal Dr. Réger Mihály rektor által előterjesztett program szerint a stratégiai kérdések megvitatása került a tanácskozás homlokterébe.

2019. február 07. - csütörtök
Célegyenesben az OTDK Had- és Rendészettudományi és Informatika Tudományi Szekció szervezése

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Tudományos Akadémia fővédnökségével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a TDK-ért Közhasznú Alapítvány támogatásával zajló szekciókban, a nevezések lezárultával az OTDT lépviselő látogatást tettek az Óbudai Egyetemen.

2019. február 01. - péntek
XXII. Óbudai Egyetem Állásbörze

Az év első hazai állásbörzéjét rendezi az Óbudai Egyetem február 27-28. között. A Bécsi úti és a józsefvárosi campus ismét megtelik ismert hazai és nemzetközi cégek standjaival, képviselőivel, akik két napon át várják a hallgatókat szakmai gyakorlati-, és szabad álláshelyek kínálatával.

2019. február 01. - péntek
Óbudai Egyetem a 2019-es Educatio Kiállításon

2019. január 10-12. között került megrendezésre a 19. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, melyen az Óbudai Egyetem képzési programjával, új szakjai bemutatásával várta a kilátogató fiatalokat.