Az AMK csapata kvalifikálta magát a Worldskills Shanghai 2022-es nemzetközi versenyre

Törökbálinton a Fanuc Hungary központjában rendezték meg a FANUC Olimpiát november 24-től 26-ig.

Az Alba Regia Műszaki Kar hallgatóinak egy komplex feladatot kellett megvalósítani 9 órás időkeretben, ahol az ipari robot felvesz egy munkadarabot, összeszereli, végül ellenőrzi, hogy jó-e munkadarab.

A versenyen az első két helyezést sikerült az Óbudai Egyetemnek elhoznia.

Felkészítő tanár: Dr. Széll Károly

1. helyezett: Farkas Bálint Károly és Kovács Erik

2. helyezett: Liszi Márk és Molnár Gábor

Az első helyezett csapat ezzel a versennyel kvalifikálta magát a Worldskills Shanghai 2022-es nemzetközi versenyre, ahol a Mérnöki és gyártástechnológiák területen belül a Robotrendszerek integrációja szekcióban fogja összemérni tudását más nemzetek mérnökcsapataival.

Bővebben a rendezvényről: https://worldskills2022.com/en/event/skills/

A teljes ÓE AMK team, amely részt vett a versenyen, balról: Kovács Erik, Farkas Bálint Károly, Kálmán Gergő József, Dr. Széll Károly, Liszi Márk, Molnár Gábor, Marx Mátyás



A tartalék csapat tagjai: Kálmán Gergő József és Marx Mátyás volt, akik a verseny elejétől a végéig tartották a versenyzőkben a lelket és végig szurkoltak.

A hallgatói csapatok ezúton is köszönetet mondanak a Fanuc Hungary csapatának, akik a három versenynapot örök emlékké varázsolta a résztvevők számára. A színvonalas szervezésen túl, minden biztosítva volt a csapatok számára. Külön köszönet illeti az ottani experteket, akik név szerint: Bíró István, Horváth Ákos és Bablena András.
Frissítve: 2021.12.17.

Legfrissebb cikkek