Az RKK hallgatói arcmaszkokat készítettek a Gundel Étteremnek

A Gundel Étterem vezetése a legendás vendéglátóhely szellemiségéhez illeszkedő, logózott arcmaszk tervezésére és készítésére kérte fel az Óbudai Egyetem (ÓE) Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézetét (TTI). A megkeresés még 2020 szeptemberében érkezett, együttműködési céllal. Azóta a kar egyik hallgatója megalkotta a szükséges és hasznos kiegészítőt. Az elkészült termékeket nemrégiben adták át.



Az együttműködés mihamarabbi megkezdése érdekében, és annak reményében, hogy a közös projekt jól illeszkedhet az Intézmény képzési programjához, és inspiráló, hasznos gyakorlat lehet a tehetséges hallgatók számára, a Gundel konkrét igénnyel fordult az ÓE RKK TTI felé: egy egyedi és funkcionális, esztétikai szempontokból is a Gundel szellemiségéhez illeszkedő, logózott arcmaszk tervezésére és készítésére kérte fel a Terméktervező Intézetet. A projekt teljesítésére Antalóczy Zsófia, az ITF harmadéves hallgatója vállalkozott, aki Tudományos Diákköri Dolgozat keretében dolgozta fel a speciális igény mentén felmerülő designfeladatot, és készítette el a prototípust, Dr. Csanák Edit DLA témavezető és szaktanár gondozásában.

A sorozatgyártott termékeket a közelmúltban adták át a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézetében, Asztalos Róbert, Business Development Director és a vállalat Event Sales Executive-jének jelenlétében.

A közvetlen hangvételű megbeszélésen mindkét fél abbéli reményét fejezte ki, hogy az RKK és a Gundel Étterem együttműködési megállapodást kötnek a kooperáció folytatása érdekében, amely további, hallgatók számára kiírt, arculatfejlesztési és vizuális kommunikációs projektfeladatok keretében valósulhat meg.

A jelenlegi pandémiás helyzet következtében – amely közismert hatással van a turizmus és vendéglátás üzletágra –, a Gundel Éttermében elrendelt üzemszünet mellett a rendezvény üzletága működik, és a vendéglátóhelyen kiemelt fontosságú protokolláris eseményeket bonyolítanak le. Ezeken a rendezvényeken viselik majd a munkatársak a TTI hallgatója által tervezett arcmaszkot. Az átadáson elhangzott, hogy a Gundel kollégái büszkén látják majd vendégül a különleges vendégeket a hallgató által készített egyedi maszkokban, öregbítve mindkét intézmény jó hírét, belföldön és külföldön egyaránt.



A legendás intézmény több mint 125 éve a haladó gondolkodású elit találkozási helye. A Gundel Károly gasztronómiai öröksége nyomán működtetett vendéglátóhely az egyetlen hungarikum-étterem Magyarországon, amely egyben az ország és Budapest imázsának meghatározó eleme is. Kiemelt fontosságú protokolláris találkozók és látogatások részese a kezdetektől fogva; királyok, miniszterek, elismert tudósok, sportolók és világsztárok vendégül látója.
Frissítve: 2021.04.16.

Legfrissebb cikkek