Kooperációban Budapest Főváros Kormányhivatalával

Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH), szakmai gyakorlattal kapcsolatos képzési programok és közös pályázatok indítása érdekében. A kooperációról szóló dokumentumot november 18-án írták alá.

A létrejött megállapodás egyik legfőbb célja, hogy az Egyetem hallgatói megismerjék a BFKH szakmai hatósági munkáját, elméleti képzésüket gyakorlati tapasztalatokkal egészítsék ki, továbbá hogy a hivatal szakember-utánpótlásának biztosítása érdekében mind a pályakezdő diplomások, mind a szakirányú végzettséget szerzők számára kormányzati szolgálati jogviszony létesítését segítse elő.

Prof. Dr. Kovács Levente rektor elmondta, hogy az Óbudai Egyetem 2017-ben kötött együttműködési megállapodást a BFKH-val annak érdekében, hogy az Alba Regia Műszaki Kar hallgatói számára szakmai gyakorlattal kapcsolatos képzési feladatokat biztosíthassanak. Az akkor létrejött szándéknyilatkozatot erősítették meg most azzal, hogy a dokumentumban foglaltakat kiterjesztik az Egyetem összes karára vonatkozóan. Emellett további közös cél, hogy népszerűsítsék a kormányzati életutat a hallgatók körében.

A rektor ismertette, hogy mely területekre terjed ki az együttműködés. Kiemelte többek közt a közös szakmai és képzési projekteket, ezen belül a szakmai gyakorlatokat, kooperatív képzéseket, a népegészségügyi feladatokat, projekteket és pályázatokat. Utóbbi magába foglalja a gyakornoki programot, kormányzati szolgálati jogviszony létesítését, a BFKH bemutatását az Egyetem hallgatóinak, állásbörzéket és hirdetéseket, valamint a K+F együttműködéseket. Prof. Dr. Kovács Levente beszéde végén reményét fejezte ki, hogy tavasszal a hallgatók már részt vehetnek Budapest Főváros Kormányhivatala munkájában.

Dr. Sára Botond kormánymegbízott köszönetét fejezte ki az Egyetem vezetésének, hogy kooperatívan álltak a közös projekthez. Szavaiból kiderült, hogy a BFKH kereste meg az Intézményt, elsősorban a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében. Ezt többek közt a tisztviselők kiöregedése is indokolja. Emellett a fiataloktól érkező innovatív gondolatokra és szaktudására is szükségük van. Utalt arra is, hogy a kormányzat legutóbbi döntéseivel igyekezett versenyképes fizetést biztosítani a terület munkavállalói számára. Az egyetemistáknak vonzó lehet az, hogy könnyített feltételek és a piacihoz közelítő bérek mellett nyílik lehetőségük dolgozni a járványhelyzet elmúltával. A kormánymegbízott hangsúlyozta, bízik abban, hogy az elkövetkezendő évek államigazgatási munkájának elvégzését más felsőoktatási intézményekkel történő együttműködések is támogatni fogják.



Az Óbudai Egyetem részéről Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Ormándi Gabriella kancellár, Budapest Főváros Kormányhivatalától pedig Dr. Sára Botond kormánymegbízott látta el kézjegyével az együttműködési megállapodást.



Az aláírási eseményen részt vett még Budapest Főváros Kormányhivatala részéről Dr. Bondar Klára főosztályvezető is.

Frissítve: 2021.04.19.

Legfrissebb cikkek