Államtitkári látogatás az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjában





 Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes salgótarjáni programja egyik elemeként ellátogatott az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központjába, ahol találkozott az ott dolgozó munkatársakkal és a hallgatókkal is.


 












A miniszterhelyettes 2019. szeptember 13-án, pénteken tett látogatást a nógrádi megyeszékhelyen. Salgótarjáni útja során találkozott a Salgótarjáni Szakképzési Centrum diákjaival, majd ezt követően az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési központjában beszélgetett az első éves mérnökinformatikus hallgatókkal, az esti órákban pedig vállalkozói fórumon vett részt. Salgótarjáni programján elkísérte Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Szabó Csaba és Tolnai Sándor salgótarjáni önkormányzati képviselők.


Az államtitkár úr örömét fejezte ki, hogy találkozhatott az alapképzésben részt vevő hallgatókkal, hiszen egyre népszerűbb Nógrád megyében a 2017-ben indult egyetemi képzés, évről évre nő a hallgatói létszám, s igen örvendetes a 21 fővel indult első éves mérnökinformatikus csoport léte. Arra bíztatta a fiatalokat, hogy a képzés során és után is maradjanak lakóhelyükhöz közel, hiszen a térségnek nagy szüksége van a magasan képzett szakemberekre. Kiemelte a duális képzés fontosságát, valamint azt, hogy már a salgótarjáni képzésben résztvevők is választhatják ezt a képzési formát.


Schanda Tamás kiemelten fontosnak tartja a jövő szempontjából, hogy minél több helyi vállalat csatlakozzon a duális képzéshez együttműködve az Óbudai Egyetemmel.










Frissítve: 2019. 09. 19.

Legfrissebb cikkek