Skip to main content

Wildaui Műszaki Főiskola

2017. március 31. - péntek
Wildau Továbbképzés

Az Óbudai Egyetem és annak jogelődjei, valamint a németországi Technische Hochschule Wildau együttműködése több mint két évtizedes múltra nyúlik vissza. A felsőoktatási intézményt 1991-ben alapították egy második világháború előtti gőzmozdonyokat gyártó üzem területén. Jelenleg az intézménynek kb. 4000 hallgatója van, akiknek közel egyharmada külföldi országokból érkezett a világ minden tájáról. Az oktatásban és kutatásban 92 professzor, valamint további 251 munkatárs vesz részt. A meghirdetett alap- és mester kurzusok jelentős része folyik angol nyelven, de teljes angol nyelvű mesterképzés is kínálnak nem csak külföldi diákoknak

2013. szeptember 26. - csütörtök

Prof. Dr. Ungvári László, a Wildaui Műszaki Főiskola elnöke, az Óbudai Egyetem tiszteletbeli professzora a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült.

2011. május 05. - csütörtök

Az Óbudai Egyetem és a jogelőd Budapesti Műszaki Főiskola, illetve a Bánki és a Kandó Főiskolák talán legjelentősebb nemzetközi partnere, a Wildaui Műszaki Főiskola (TH-Wildau) idén fennállásának 20 éves jubileumát ünnepli.