Skip to main content

sport

2020. december 03. - csütörtök
Szövetségben a Testnevelési Egyetemmel a sportolás népszerűsítéséért

Az Óbudai Egyetem polgárai sportos életmódjának támogatása, társadalmi szinten az egészségtudatos életmód elősegítése érdekében együttműködési megállapodás jött létre a Testnevelési Egyetemmel 2020. december 1-jén. A szándéknyilatkozat szerint az egyik legfőbb cél a közös sportstratégia kialakítása.

2020. július 07. - kedd
Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram – Egyetemünkről ismét két nyertes pályázó

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjában foglaltak alapján közétették a 2019-2020-as tanév II. félévére vonatkozó tájékoztatót. Ennek alapján az Óbudai Egyetem két hallgatója ismét sportösztöndíjban részesül.

2019. szeptember 17. - kedd
Az Óbudai Egyetem „Sportcsillagai”

Egyetemünk három hallgatója: Banda Árpád, Danó Dániel és Katrinecz Rita nyert a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjpályázatán, melyet a 2018/2019. tanév II. félévére hirdetett meg Magyarország Kormánya. A felhívásra beérkezett jelentkezési dokumentumok értékelését követően Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter – az Ösztöndíj Tanácsadó Testületének javaslata alapján – döntött az ösztöndíjban részesülő fiatalokról. Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem Rektora biztosította az Intézmény pályázat-nyertes hallgatóinak az elnyert ösztöndíjat, tanulmányaik támogatására.

2018. március 20. - kedd
Nemzetközi versenyen középmezőnyben az egyetem evezős nyolcasa

Az Óbudai Egyetem evezős csapata európai megmérettetésben az ötödik helyen végzett a Danubius Nemzeti Hajós Egylet nemzetközi évadnyitó versenyén.

2018. március 14. - szerda
Átadták az AMK új konditermét

Átadták az új, modern kondicionáló sportközpontot a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon. A fejlesztés EFOP pályázati forrásból és a Testnevelési és Sport Intézet segítségével valósult meg.

2017. június 06. - kedd
Egyetemi vívósiker 2017

Idén is az Óbudai Egyetem egyik csapata nyerte meg a férfi tőr csapatbajnokságot a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A Káli András (KVK), Karvalics Ádám (BGK), Liszkai Tamás (BGK) és Kiss Ádin (NIK) összeállítású csapat ezzel már negyedszerre szerezte meg az első helyet ezen a megmérettetésen.

2017. május 17. - szerda
Ingyenes evező oktatás felvételizőknek

Az Óbudai Egyetem tájékoztatja a felvételiző középiskolásokat, hogy sporttámogató tevékenysége részeként az egyetem lehetőséget nyújt leendő hallgatóinak arra, hogy a nyári szünidőben térítésmentesen evezni tanuljanak.

2017. május 03. - szerda
Legizmosabb Egyetem

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség meghirdette a „Keressük Magyarország Legizmosabb Egyetemét!” című kampányt, melyhez az Óbudai Egyetem is csatlakozott.

2017. április 27. - csütörtök
Hív a Duna 2017

Második helyezést ért el az Óbudai Egyetem csapata a hétvégi "Hív a Duna" gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta és Országos Egyetemi Bajnokságon.

2017. március 07. - kedd
KEK 2017 futsal győztesek

Március 2-4. között a szokásosnál is nagyobb élettel telt meg a BEAC csarnoka, mivel zsinórban nyolcadszor rendezték meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club szervezésében.