Skip to main content

sport

2021. október 12. - kedd
Az ÓE-csapat lefutotta a maratont

Az idei, 36. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon az Óbudai Egyetem hallgatói, dolgozói is megmérethették magukat október 9-én és 10-én. A rendezvényen az intézmény vezetése is képviseltette magát, a csapat tagjai váltóban lefutották a maratont.

2021. október 12. - kedd
Élbolyban végzett az ÓE csapata az UltraBalaton váltón!

Az Óbudai Egyetem hallgatóiból álló váltócsapat idén ismét részt vett az UltraBalaton futóversenyen. Idén is szép eredménnyel zártak, aminek köszönhetően kiválóan képviselték egyetemünket.

2021. október 07. - csütörtök
MEFS versenyek
2021. október 01. - péntek
Jelentkezés - Testépítő és fitness bajnokság

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség testépítő és fitness bajnokságot hirdet egyetemi hallgatók részére.

2021. szeptember 24. - péntek
Kajak-kenu világbajnok ÓE-s hallgató!

Önmagához és a tokiói olimpián nyújtott teljesítményéhez mérten Adolf Balázs, az Óbudai Egyetem villamosmérnök hallgatója szerepelt a legjobban a szeptember 19-én véget ért kajak-kenu világbajnokságon. A 22 éves kenus olimpiai számban, C-1 1000 méteren harmadik lett, ötezren pedig megszerezte pályafutása első vb-aranyát.

2020. december 03. - csütörtök
Szövetségben a Testnevelési Egyetemmel a sportolás népszerűsítéséért

Az Óbudai Egyetem polgárai sportos életmódjának támogatása, társadalmi szinten az egészségtudatos életmód elősegítése érdekében együttműködési megállapodás jött létre a Testnevelési Egyetemmel 2020. december 1-jén. A szándéknyilatkozat szerint az egyik legfőbb cél a közös sportstratégia kialakítása.

2020. július 07. - kedd
Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram – Egyetemünkről ismét két nyertes pályázó

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjában foglaltak alapján közétették a 2019-2020-as tanév II. félévére vonatkozó tájékoztatót. Ennek alapján az Óbudai Egyetem két hallgatója ismét sportösztöndíjban részesül.

2019. szeptember 17. - kedd
Az Óbudai Egyetem „Sportcsillagai”

Egyetemünk három hallgatója: Banda Árpád, Danó Dániel és Katrinecz Rita nyert a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjpályázatán, melyet a 2018/2019. tanév II. félévére hirdetett meg Magyarország Kormánya. A felhívásra beérkezett jelentkezési dokumentumok értékelését követően Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter – az Ösztöndíj Tanácsadó Testületének javaslata alapján – döntött az ösztöndíjban részesülő fiatalokról. Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem Rektora biztosította az Intézmény pályázat-nyertes hallgatóinak az elnyert ösztöndíjat, tanulmányaik támogatására.

2018. március 20. - kedd
Nemzetközi versenyen középmezőnyben az egyetem evezős nyolcasa

Az Óbudai Egyetem evezős csapata európai megmérettetésben az ötödik helyen végzett a Danubius Nemzeti Hajós Egylet nemzetközi évadnyitó versenyén.

2018. március 14. - szerda
Átadták az AMK új konditermét

Átadták az új, modern kondicionáló sportközpontot a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon. A fejlesztés EFOP pályázati forrásból és a Testnevelési és Sport Intézet segítségével valósult meg.