Skip to main content

környezetvédelem

2019. április 10. - szerda
„Felsőoktatás az élhető jövőért” konferencia

Az Óbudai Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), valamint az ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért csoport közös szervezésében „Felsőoktatás az élhető jövőért” címmel, kétnapos konferencia kezdődött 2019. április 10-én. A szakmai rendezvény első napja és egyben megnyitója is az Óbudai Egyetemen zajlott.

2016. július 21. - csütörtök
Holland-magyar környezetmérnöki terepgyakorlat a Rejtő Karon

Egyhetes nemzetközi környezetvédelmi terepgyakorlatot szervezett az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Környezetmérnöki Intézete május 30-a és június 3-a között.

2016. május 18. - szerda

A hagyományoknak megfelelően az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és Környezetmérnöki Intézet, valamint az ICEEE (International Council of Environmental Engineering Education) szervezésében 2016. május 12-én a Környezetvédelmi Világnapok alkalmából tudományos előadói napot rendezett.

2016. május 12. - csütörtök

Április végén hatodik alkalommal került megrendezésre a Te Szedd! környezetvédelmi akció.

2016. február 09. - kedd
Kitüntették Bodáné dr. Kendrovics Ritát

A Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata 2016. január 20-án tizenharmadik alkalommal rendezte meg hagyományos díjkiosztó ünnepségét.

2015. szeptember 07. - hétfő
TÜV aktuális képzések

Az Óbudai Egyetemen a TÜV Rheinland Egyetemi Tudásközpont meghirdeti nagysikerű képzéseit a 2015/16-I. tanévre

2015. július 28. - kedd
Az Óbudai Egyetem csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz

Prof. Dr. Fodor János rektor, Monszpart Zsolt kancellár és Dr. Gáti József intézményfejlesztési főigazgató felhívással fordult az Óbudai Egyetem Szenátusához annak érdekében, hogy a Testület csatlakozzon Áder János Köztársasági Elnök úr a http://www.elobolygonk.hu/ internetes felületen közzétett a „Párizsi klímacsúcs sikeréért” című kampányához.

2015. június 05. - péntek
A környezetvédelmi világnap alkalmából megrendezett előadás a Gara-teremben

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnök Kar Környezetmérnöki Intézet és ICEEE szervezésével megrendezésre került a 2015. évi harmadik miniszimpózium. 

2015. március 13. - péntek

A Virtuális Erőmű Program (VEP) a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energiahatékonysági program, amelyhez már csaknem 2000 vállalat csatlakozott.