Skip to main content

Ybl Miklós Építéstudományi Kar

2020. december 17. - csütörtök
Ybl Kar a Párizsi Magyar Intézetben

Prof. Dr. Anthony Gall, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar megbízott dékánja az egyik kurátora annak a tárlatnak, amely Kós Károly építőművészetét mutatja be a Párizsi Magyar Kulturális Intézetben. A „Kós Károly – a 20. század legmagyarabb európai építőművésze” című kiállítás (élőben) 2021. április 24-ig tekinthető meg.

2020. november 25. - szerda
Népi építészeti díjak az YBL Kar oktatóinak

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar két oktatója és Népi Építészeti Tudományos Diákköre is Vargha László díjban részesült. A rangos elismerésről három, a népi építészettel foglalkozó civilszervezet döntött.

2020. október 21. - szerda
Római–part workshop

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építész MSc képzésének része a Közösségi tervezés (várostervezés) kurzus, amelyet a nemzetközi évfolyam számára hagyományosan intenzív alkotóhétként tartunk. A tantárgy célja a települések részvételi tervezésébe történő bevezetés, a közösségi tervezés és a település, mint közösségi tér tervezési összefüggéseinek megismertetése - elméleti és gyakorlati szempontból - egy tervezési feladattal összekötve.

2020. október 08. - csütörtök
Kutatóállomást tervezett az Ybl Kar egyik végzős hallgatója

Csépányi Diána, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építész MSc hallgatója diplomamunkájában a Pilisben található örökerdőt tanulmányozók munkáját és tanulását segítő kutatóállomást tervezett. A Mexikó-pusztai mintaerdőt a Pilisi Parkerdő Zrt. alakította ki 1999-ben. A terület fontos erdészeti nevezetessége Magyarországnak. A szakembereknek és az érdeklődőknek ezen a helyen lehetősége nyílik arra, hogy testközelből figyelhessék meg a természetet és az itt végzett gazdálkodást. Ezt a tevékenységet segíti a fiatal építészhallgató által elképzelt épületkomplexum.