Skip to main content

járvány

2021. szeptember 16. - csütörtök
Frissített járványkezelési intézkedési terv

Az Óbudai Egyetem vezetése frissítette intézkedési tervét a koronavírus-járvány által okozott helyzet kezelésére.

2021. július 01. - csütörtök
Védőoltások és járványok

Dr. habil. Ferenci Tamás, az Óbudai Egyetem habilitált docense, okleveles mérnök-informatikus, orvosbiológiai mérnök, közgazdász és alkalmazott matematikus. Szakterülete többek között a biostatisztika, kórélettani modellezés, orvosi kutatások kritikus értékelése. Tagja a Magyar Statisztikai Társaságnak, a Klinikai Biostatisztikai Társaságnak, az International Society for Clinical Biostatistics-nek, a Magyar Diabetes Társaságnak és a Magyar Kardiológusok Társaságának, valamint a pandémia okán felállított Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Munkacsoportnak. Tamás Mundruczó György-díjas, Nyerges Gábor-díjas, Neumann János Publikációs díjas, Kemény János-díjas, Markusovszky Lajos-díjas, a nagysikerű „Védőoltásokról – a tények alapján” könyv és blog szerzője. A Neumann János Informatikai Kar munkatársa „Védőoltások és járványok” címmel írt cikket, melyet az alábbiakban olvashatnak.

2021. március 16. - kedd
Fotópályázat - PosiTivE „Neked mi jót adott a rendhagyó élethelyzet?”

A Pécsi Tudományegyetem fotópályázatot hirdet, melynek célja, reflektorfénybe helyezni a járványhelyzet ellenére megélt pozitív, lélekemelő, a nehézségeken átsegítő élményeket. A fotópályázatra minden olyan pályaművet várnak, melyek a pandémia alatt készültek, pozitív hatású pillanatot örökítenek meg, és szerzőjük szívesen megosztaná őket a nagyvilággal. A fotókat 2021. április 30-ig várják, a photo2021 [at] pte [dot] hu e-mail címre.

2020. szeptember 03. - csütörtök
Teendők COVID-19 megbetegedés gyanúja esetén

A koronavírus-járvány alakulására tekintettel új Rektori-Kancellári Közös Utasításokat hozott az Óbudai Egyetem vezetése, melyben az Intézmény munkatársainak, hallgatóinak megbetegedése esetén követendő eljárásról rendelkeztek.