Skip to main content

koronavírus

2021. november 23. - kedd
Munkaidő kedvezmény az oltottaknak

Az Óbudai Egyetem munkavállalói a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás (beleértve bármely dózis és az emlékeztető oltás) felvételét követő 2 napon – amennyiben azok közül bármelyik munkanapra esik – munkaidő kedvezményre lehet jogosult.

2021. november 18. - csütörtök

A Covid-19-járvánnyal kapcsolatos tapasztalatokról, kutatási eredményekről, buktatókról, téves következtetésekről is beszélnek az Óbudai Egyetem és a Gábor Dénes-díjazottak Klubjának közös rendezvényén, amelyet a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 22-én hétfőn, 17.30 órától tartanak az egyetem Bécsi úti kampuszán. Az előadások online is követhetők lesznek.

2021. szeptember 16. - csütörtök
Frissített járványkezelési intézkedési terv

Az Óbudai Egyetem vezetése frissítette intézkedési tervét a koronavírus-járvány által okozott helyzet kezelésére.

2021. április 20. - kedd
Hogy védenek a vakcinák? – az MTA animációja

A járvány elleni hatékony védekezéshez többféle védőoltás vált elérhetővé, melyek működése eltérő alapelvekre épül, azonban az általuk kiváltott immunreakció, mely felkészíti a szervezetet a későbbi vírusfertőzés elleni védekezésre, megegyezik. Ennek az immunválasznak a kialakulását és későbbi hatását mutatja be a Magyar Tudományos Akadémia animációja, amely Erdei Anna, az MTA főtitkárhelyettese, az ELTE TTK immunológus egyetemi tanár irányításával készült.

2020. június 15. - hétfő
Hallgatók részvétele a vírus elleni harcban

Az Óbudai Egyetem hallgatói is hozzáteszik szaktudásukat a koronavírus ellen vívott harchoz. A Covibed csapata a kórházak digitális betegágy nyilvántartására kínál egy egyszerű és felhasználóbarát megoldást.

2020. május 26. - kedd
Vicces maszkok készítésére buzdít a Családbarát

Maszkra fel! címmel kreatív pályázatot hirdet a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Családbarát Magyarország. 

2020. május 22. - péntek
Online konferencia a járvány elleni védekezésről

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos kutatások és fejlesztések aktuális helyzetéről tartott online tudományos konferenciát az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. május 21-én. A fórumon az Óbudai Egyetem szakemberei is részt vettek.

2020. május 04. - hétfő
Újabb szájmaszkok érkeztek április végén

A kínai Ningbo University of Technology adományaként 500 szájmaszk érkezett az Óbudai Egyetemre április végén.

2020. április 30. - csütörtök
Első helyezett lett a MassVentil Team a páneurópai Hackathonon!

Az Óbudai Egyetem MassVentil Team-je szenzációs teljesítményt nyújtva első helyezést ért el - a közel negyven ország részvételével rendezett - EUvsVirus Hackathon „Egészség és Élet” kihíváson a ventilátorok, lélegeztetőkészülékek kategóriában! Az Európai Bizottság az Innovációs Tanács vezetésével és az EU-tagországokkal szoros együttműködésben rendezte a versenyt április 24. és 26. között, a civil társadalom, a feltalálók, a partnerek és a befektetők összekapcsolása érdekében. A szervezők célja az volt, hogy a résztvevők innovatív megoldásokat dolgozzanak ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kihívásokra.


2020. április 24. - péntek
Májusban elkészülhet az egyetemi fejlesztésű tömeg-lélegeztető rendszer klinikai prototípusa

Az Óbudai Egyetem szakembereinek munkáját dicsérő rendszer segítségével egyszerre több, kritikus állapotban lévő beteget el lehet majd látni, tábori-kórházi körülmény között is. Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Prof. Dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár az intézmény és a kutatócsoport vezetőinél tájékozódtak a fejlesztés előrehaladásáról 2020. április 24-én.