Skip to main content

koronavírus

2020. április 02. - csütörtök
Tömeg-lélegeztetőgépet fejlesztenek az ÓE kutatói a koronavírus elleni védekezéshez

Az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központjában (EKIK), valamint Neumann János Informatikai Karán született meg egy egyedülállónak mondható különleges berendezés megvalósításának ötlete, illeszkedve az Egyetem kiberorvosi rendszerek kutatás-fejlesztési stratégiai irányához.

2020. március 25. - szerda
Matematikai segítség a járvány elemzéséhez

Dr. Ferenci Tamás, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai karának fiatal docense és az EKIK Élettani Szabályozások (Physcon) kutatócsoport tagja is részt vesz Magyarország miniszterelnöke által létrehozott epidemiológiai modellező munkacsoportban.

2020. március 16. - hétfő
Azonnali hatályú intézkedések kollégiumok esetében

Azonnali hatályú intézkedési utasítások a kollégium lakóinak!

2020. március 16. - hétfő
További tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről

A veszélyhelyzet és a napokban közzétett hivatalos tájékoztatók kapcsán számtalan kérdés érkezett a hallgatóktól, szülőktől. Ezekre válaszolva az Óbudai Egyetem vezetése az alábbi tájékoztatást adja.

2020. március 12. - csütörtök
Rendkívüli intézkedés az Egyetemen a koronavírus megfékezésére

Magyarország Kormánya a 40/2020. (III.11.) Kormányrendeletével veszélyhelyzetet hirdetett ki, amely 2020. március 11-én 15.00 órakor lépett hatályba. Ennek alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint Fenntartó által kiadott utasítás szerint az Óbudai Egyetem az alábbi eljárásrendet vezeti be:

2020. március 10. - kedd
Tájékoztatás a koronavírusról

Tekintettel arra, hogy 2020. március 4-én igazoltan Magyarországon is megjelent az új koronavírus, az Óbudai Egyetem rektori és kancellári vezetése a járvány terjedési kockázatának csökkentésére szigorított eljárásrendet vezet be. Az erről szóló tájékoztatást rektori és kancellári közös utasítás formájában már megkapták az Egyetem munkatársai, hallgatói, magyar és angol nyelven is. Alábbiakban tájékoztatjuk az Intézmény valamennyi polgárát.