Skip to main content

Stipendium Hungaricum

2020. november 18. - szerda
Köszöntő és bemutatkozó ünnepséget tartottak a Stipendium Hungaricum program Óbudai Egyetemre járó hallgatóinak a virtuális térben

A vírushelyzet miatt számos akadályt kellett leküzdenie azoknak a külföldi hallgatóknak, akik a Stipendium Hungaricum (SH) program keretében érkeztek Magyarországra. A fiatalok végül megkezdhették felsőfokú tanulmányaikat. Jelentkezőkben az Óbudai Egyetemen sem volt hiány. Az Óbudai Egyetem SH hallgatóinak köszöntő ünnepségét 2020. november 12-én tartották virtuális térben.

2020. június 04. - csütörtök
Egyre népszerűbb a Stipendium Hungaricum

A Stipendium Hungaricum program indulása óta már több mint 300 hallgató folytatja tanulmányait az Óbudai Egyetemen. A részletekről Prof. Dr. Kovács Levente rektor beszélt egy interjú keretében.

2019. augusztus 01. - csütörtök

A Stipendium Hungaricum program révén fejlődésnek indult algír-magyar felsőoktatási kapcsolatok és az Óbudai Egyetem képzéseinek az algír fél által is elismert sikere után adódott a lehetőség, hogy a hallgatói mobilitás mellett az oktatók cseréje is kezdetét vegye a felsőoktatási intézmények között. Az ÓE és a Biskrai Mohamed Khider Egyetem között létrejött szándéknyilatkozat jó alapot adott egy pályázat benyújtására az Erasmus+ Nemzetközi kreditmobilitás keretében. A sikeres pályázat 10 beutazásra és 10 kiutazásra biztosított lehetőséget, amelyet teljes mértékben sikerült megvalósítani.