Skip to main content

Prof. Dr. Kovács Levente

2020. november 12. - csütörtök
Online Tudományos Konferencia az Óbudai Egyetemen

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében negyedik alkalommal rendezték meg az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) záró konferenciáját Óbudai Egyetemen november 4-én.

2020. november 09. - hétfő
Kooperációban az Energiatudományi Központtal

Együttműködési megállapodás jött létre az Óbudai Egyetem és az Energiatudományi Kutatóközpont között. Az erről szóló dokumentumot november 5-én írták alá a felek. Az együttműködés célja a tudományos és technológiai tudás transzfer elősegítése a kutatási irányok összehangolásával, közös diploma és doktori témák kiírásával.

2020. október 20. - kedd
„Innováció – gondolkodj és cselekedj zölden” című online konferencia

Komplex, online szakmai konferencián vehettek részt mindazok, akik érdeklődnek a fenntarthatóságot taglaló témák iránt, a járműiparhoz és a gyártószektorhoz kapcsolódóan. Az eseményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendezte az Ipar Napjaihoz csatlakozóan 2020. október 19-én a Hungexpon. A konferencián részt vett Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem (ÓE) rektora és Dr. Haidegger Tamás, az ÓE Kutató és Innovációs Központjának (EKIK) főigazgatója.

2020. június 04. - csütörtök
Egyre népszerűbb a Stipendium Hungaricum

A Stipendium Hungaricum program indulása óta már több mint 300 hallgató folytatja tanulmányait az Óbudai Egyetemen. A részletekről Prof. Dr. Kovács Levente rektor beszélt egy interjú keretében.

2019. szeptember 16. - hétfő
Bús Balázs polgármesterrel egyeztetett Prof. Dr. Kovács Levente

Prof. Dr. Kovács Levente, Egyetemünk új rektora és Földesi Gabriella, Intézményünk nemrégiben megválasztott kancellárja látogatást tett Bús Balázsnál, Óbuda-Békásmegyer polgármesterénél szeptember elején. A megbeszélés résztvevői stratégiai együttműködés kötéséről állapodtak meg.  

2019. augusztus 10. - szombat
Új vezetéssel és megújult arculattal kezdi a tanévet az Óbudai Egyetem
Az Óbudai Egyetem mára a magyar felsőoktatás meghatározó szereplője, egyben hazánk vezető, műszaki képzést nyújtó, gyakorlatorientált intézménye, ahol szeptembertől több mint háromezer-kétszáz hallgató kezdheti meg tanulmányait. Az Egyetemet 2019. július 15-től új vezetők irányítják, ezzel párhuzamosan az óbudai felsőoktatási intézmény arculatát is megújította. 
2019. június 06. - csütörtök
 Átvette rektori megbízólevelét Prof. Dr. Kovács Levente

Áder János köztársasági elnök 2019. május 30-án, ünnepélyes keretek között a Sándor - palotában rektori megbízólevelet adott át Prof. Dr. Kovács Levente részére.