Skip to main content

Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

2021. április 07. - szerda
„Drónok harca” a Bánki Karon

Sikeres online konferenciát tartott az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara, valamint a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) a közelmúltban „Drónok harca – veszélyek és lehetőségek” címmel.  

2021. március 01. - hétfő
Sikerrel zárult a Bánki Kar robotfejlesztési projektje

Hároméves kutatás-fejlesztési ciklust zárt konzorciumi partnerként a Bánki Kar. A kutatás-fejlesztés során a LATEREX építőipari vállalat partnereként olyan mobil, ipari robotot és alkalmazásokat fejlesztett a kar, amelyik képes 24 óra időtartam alatt 10.000 m2 burkolt felület hibáinak feltérképezésére. A fő profil az automatikus feltérképezésre, a hibapontok feltárására és regisztrálására irányult.

2021. február 17. - szerda
Az Óbudai Egyetem kiberbiztonsági képzését támogatja a Vodafone

Világszinten is csúcstechnológiás kiberbiztonsági, forgalomelemző eszközökkel bővül az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a Vodafone Magyarország Zrt. jóvoltából, támogatva ezzel a biztonságtechnikai mérnöki képzést. A legmodernebb védelmi szintet képviselő kibervédelmi eszközöket egyrészt a mérnökképzés hallgatói használhatják a gyakorlati oktatás során, másrészt a doktori iskola doktoranduszai is alkalmazzák kutatási célokra. Az együttműködést támogatási szerződéssel hitelesítették a felek február 17-én.

2021. február 03. - szerda
140 éve született Galamb József, a Ford T-modell megalkotója

Galamb József,  a Ford Motor Company tervezője, a Ford T-modell egyik megalkotója 140 évvel ezelőtt, 1881. február 3-án született. A magyar mérnök, konstruktőr az Óbudai Egyetem jogelőd intézményének hallgatója volt. Születése jubileumán rá emlékezünk.

2020. november 25. - szerda

A hagyományokhoz híven az idén is érdeklődéssel várták a Bánki munkatársait, PhD hallgatóit és a társegyetemeken tanító vagy tanuló kollégák cikkeit. Az elmúlt évtől kezdődően új formátumú konferencia-kiadványt jelentettek meg, amely ISBN-számmal ellátott és lektorált kötet.

2020. november 02. - hétfő
Idén ősszel is lesz Tésztahíd-építő háziverseny

Hagyományosan az idén ősszel is megrendezik a Tésztahíd-építő háziversenyt, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karon 2020. november 12-én. A kiemelkedő eredményt elérő hallgatói csapatok kvalifikálni tudják magukat a 2021-es RECCS Tésztahíd-építő Világbajnokságra.

2020. november 02. - hétfő
A Bánki Kar sikere a Techtogether versenyen

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Bánki Karának hallgatóiból álló, OE Mobile nevű csapat vett részt az idei Techtogether Automotive Hungary & Ipar Napjai versenyen, amelyet 2020. október 20-án és 21-én rendeztek meg. A komplex, online és offline, két helyszínen tartott eseményen egyetemi mérnökhallgatói csapatok mérték össze tervezési tudásukat.

2020. július 01. - szerda
Jelentős támogatásban részesült a Bánki Kar

10 000 dollár támogatásban részesült az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar (ÓE BGK), a Gene Haas Alapítvány jóvoltából. A támogatásról szóló csekket Péntek György a Haas Bartec GmbH magyarországi értékesítési vezetője adta át a kar vezetői részére június 24-én.

2020. június 15. - hétfő
Idén lett volna a 10. RECCS

Tízedik alkalommal rendezte volna meg a jubileumi RECCS Tésztahíd-építő Világbajnokságot az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara.

2020. május 25. - hétfő
Bánkis online részvétel a Qform olimpián

Idén online módon rendezték meg a Nemzetközi Qform Olimpia hazai szekcióját május 8-án, melyen 7 bánkis hallgató vett részt. A Qform egy olyan szimulációs szoftver, melynek segítségével alakítástechnológiai folyamatok modellezhetők.