Skip to main content

Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

2020. április 09. - csütörtök
A koronavírus mintavizsgálatainak biztonságosabbá tételén dolgoznak az ÓE Kandó mérnökei

Az Egyetem kutatói által is fejlesztett MassVentil Project kapcsán a koronavírus-járvány (COVID-19) kutatásának elősegítése érdekében, a mintavizsgálatok biztonságos lefolytatását elősegítő - a vírusok és baktériumok inaktiválására alkalmas - berendezés fejlesztésén dolgozik az Óbuda Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának mérnökcsapata. A készüléket már üzembe is helyezték egy magyarországi laboratóriumban. Jelenleg a tesztelés fázisában tartanak a munkálatokkal.

2020. március 10. - kedd
Ipari kapcsolatait erősíti a Kandó

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara ipari fórumot rendezett március 6-án. A rendezvény szervezőinek célja az volt, hogy szélesítsék kapcsolataikat, és erősítsék együttműködésüket a villamosenergia-ipar szereplőivel.

2020. március 09. - hétfő
Tápegység építő verseny a Kandón

Öt ipari vállalat, a Bosch, a PCB Design, az Euricircuits, a Texas Instruments és a Würth Elektronik szervezésében indult el a múlt év szeptemberében az „Ipar az egyetemre megy 2019” nevű, DC/DC konverter építő verseny, melyben a Kandó Kar hallgatói a „Projektek az iparból” szabadon választható tárgy keretében vehettek részt. A verseny 2020 februárjában zárult le. Célja egy 6-18V bemeneti tápfeszültségű és 5V-os kimenetű, 1A terhelhetőségű tápegység megépítése volt, melyhez a szervezők biztosították a szükséges oktatásokat, illetve az alkatrészek többségét. A versenyen indulók feladata a tervezés, majd az összeszerelés volt.

2020. március 09. - hétfő
A MyArtoo R2D2-je és egy rajzoló deltarobot egymás mellett - Avagy a robotok találkozója a Kandó Kar Nyílt Napján

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar február 5-én tartotta Nyílt Napját. Az Enterprise Group Industry üzletága - a MyArtoo projekt keretében - a Csillagok Háborújából ismert R2D2 hasonmással szórakoztatta a megjelenteket. A villamosmérnök szak harmadéves BSc-s - Automatizált gyártórendszerek specializációján tanuló - hallgatók pedig a Projektmunka I. keretében készített rajzoló deltarobottal várták a százfős tömeget. A rendezvény célja az volt, hogy felkeltsék a középiskolás diákok érdeklődését a villamosmérnöki pálya iránt.

2020. március 02. - hétfő
Kandósok az Embedded kiállításon

A régi hagyományt követve még a múlt év őszén hirdették meg a Kandó Kar oktatói azt a remek lehetőséget, melynek keretében több mint 40 kandós szakkollégista hallgató részt tudott venni a nürnbergi Embedded Word 2020 kiállításon.

2020. január 29. - szerda

Különleges jelentőségű, kiemelkedő év volt 2019. a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar számára. Több jubileumot ünnepeltünk: karunk névadója, Kandó Kálmán születésének 150. évfordulóját, a Kandó, mint felsőoktatási intézmény 50., illetve mint oktatási intézmény 120. évfordulóját. Nem utolsósorban pedig az Óbudai Egyetem fennállásának 10. évfordulójára is emlékeztünk.

2020. január 22. - szerda
Kihelyezett villamosmérnök alapszakon indít képzést az Óbudai Egyetem Kaposváron

Az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök alapszakon indít képzést 2020. szeptember 1-jétől a Kaposvári Egyetemen. A részleteket január 21-én sajtótájékoztatón jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Prof. Dr. Kovács Melinda, a Kaposvári Egyetem rektora. Mint elhangzott: az új képzés a város és az Egyetem életében is új lehetőségeket nyit. A diákok a rendes felvételi eljárás keretében február 15-ig jelentkezhetnek.

2019. december 20. - péntek

Második alkalommal rendezte meg a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar az IEEE CANDO EPE nemzetközi tudományos konferenciát a közelmúltban. A rendezvényen 42 előadás hangzott el 14 országból érkezett 113 szerző közreműködésével. Az elsőként 2018-ban megrendezett konferenciához hasonlóan az ideit is sikeresnek értékelték a szervezők és a résztvevők.

2019. december 09. - hétfő
Fényjátékban pompázott a „Kandó mozdony”

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói és oktatói idén is ötletes ajándékkal lepték meg az Egyetemre látogatókat és a környéken lakókat. Az adventi készülődés jegyében a Kar Bécsi úti épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel, melyek zenei aláfestésre villognak minden este. A program nyitórendezvényét december 6-án tartották, nagy érdeklődés mellett.

2019. december 05. - csütörtök

Az innováció irányairól, a negyedik ipari forradalomról, valamint a felsőoktatás és a szakképzés helyzetéről vitáztak a résztvevők a Kandó Klub második ülésén, 2019. november 27-én, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Bécsi úti telephelyén. A rendezvény helyszíne zsúfolásig megtelt a sok érdeklődővel.