Skip to main content

Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely

2020. augusztus 24. - hétfő
Nyári gyermekegyetem az ÓE Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyén

Az Óbudai Egyetem az EFOP 3.4.4-16-2017-00019 azonosítószámú nyertes pályázatának köszönhetően már harmadik éve szervez nyári gyermekegyetemet Salgótarjánban, általános iskolák felső tagozatos tanulói számára. A diákok 2018 óta minden évben, a nyári szünidőben, 3 napot ingyenesen tölthetnek el a Salgótarjáni Képzési Központban szinte már egyetemistának érezve magukat.

2020. július 09. - csütörtök
Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyén sikeres záróvizsgát tettek az idén végzett hallgatók

Idén újabb 8 hallgató fejezte be tanulmányait és tett sikeres záróvizsgát az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyén 2020. július 7-én. Valamennyien műszaki mérnökasszisztensként vállalhatnak munkát a jövőben.

2019. szeptember 11. - szerda
Helyben a jövő: megkezdődött az új tanév a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen

Ünnepélyes tanévnyitó keretében, 2019. szeptember 9-én hivatalosan is megkezdődött az új tanév az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely hallgatói számára. A képzés népszerűségét mutatja, hogy az idén 21 elsőéves hallgató döntött úgy, hogy helyben szerzi meg mérnökinformatikusi oklevelét.  Az EFOP-3.4.3.-16.-2016-00023 azonosító számú, „Az Óbudai Egyetem komplex intézményi fejlesztései a felsőfokú oktatás minőségének együttes javítása érdekében” c. projekt keretében zajló képzésben, összesen 39 fő kezdte meg tanulmányait.

2019. május 22. - szerda
Szakmai gyakorlóhelyek workshop az SKKK képzésein résztvevő hallgatók számára

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (ÓE SKKK) 2019. április 4-én tartotta a szakmai gyakorlóhelyek bemutatkozási lehetőségére szervezett Workshopját.  A programot az EFOP-3.4.3-16-2016-00023 kódszámú, „Az Óbudai Egyetem komplex intézményi fejlesztései a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” című projekt keretében valósította meg az Egyetem.

2019. február 13. - szerda
Országos Innovációs Fórum Salgótarjánban a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az Óbudai Egyetem részvételével

Az Óbudai Egyetem innovációs igazgatója, a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (SKKK) igazgatója és pályaorientációs tanácsadója is részt vett azon a regionális fórumon, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezett Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérésére.

2019. január 18. - péntek
ÓE SKKK beiskolázási Információs Nap

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (ÓE SKKK) 2019. január 22-én 14:00 órától tartja Információs Napját Salgótarjánban a Polgármesteri Hivatal Dr. Förster Kálmán termében a térség középiskolásai számára. A rendezvényre a középiskolás diákokon kívül meghívást kaptak a végzős osztályok osztályfőnökei, a középiskolák igazgatói és pályaválasztási felelősei. Részt vesznek a programon azon Nógrád megyei vállalatok képviselői is, melyek együttműködési megállapodás keretében szakmai gyakorlatra várják a SKKK hallgatóit.

2018. szeptember 14. - péntek
Ünnepélyes tanévnyitó a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen

Az Óbudai Egyetemen oktatott szakok népszerűsége növekedett, az elmúlt évhez képest több mint 10 százalékkal nőtt a felvett hallgatóink száma – hangsúlyozta Dr. Gáti József, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen tartott tanévnyitón. A szeptember 7-én tartott eseményen a helyben megvalósított felsőoktatás előnyeiről és a benne rejlő lehetőségekről is beszélt.