Skip to main content

együttműködési megállapodás

2020. augusztus 27. - csütörtök
Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) és az Óbudai Egyetem (ÓE) Együttműködési keretmegállapodást írt alá augusztus 25-én

A kooperáció többek közt tudományos kutatások végzésére, valamint az ebből származó eredmények hazai és nemzetközi publikálására irányul. Emellett további cél, hogy kölcsönösen elősegítsék a két intézmény innovációs és kutatási tevékenységeinek fejlesztését, az egészségügyi mérnöki terület oktatását, közös részvételt hazai és nemzetközi pályázatokon.

2019. december 02. - hétfő
Együttműködés a tudásbázisok innovációjáért

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új, innovációs programsorozatának fővárosi nyitórendezvényén jelen volt az Óbudai Egyetem vezetése is november 28-án. Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Ormándi Gabriella kancellár együttműködési megállapodást írtak alá Területi Innovációs Platformok programjain való részvétel, az innovációs szakpolitikai irányok megismerése, a kapcsolatok erősítése érdekében.

2019. november 27. - szerda
Stratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az IT Services Hungary

Az IT Services Hungary (ITSH) együttműködést kezdeményezett az Óbudai Egyetemmel. A tárgyalás eredményeként a cég 10 millió forint értékű támogatást biztosít az Intézmény számára, hálózatos eszközök formájában. Egyúttal a hallgatóknak gyakornoki lehetőséget, mentoringot, 1 millió forint értékű ösztöndíjat és a diploma megszerzését követően teljes állású pozíció megszerzésének lehetőségét kínálja. A stratégiai megállapodás részeként a felek együttműködési megállapodást írtak alá. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

2019. november 27. - szerda
Együttműködési megállapodás határon túli egyetemekkel

Az Óbudai Egyetem elkötelezett a Kárpát-medencei térség magyar egységes tudományos és oktatási térként való kezelése mellett. Ennek érdekében intézményközi műszaki oktatási és kutatási együttműködési megállapodásokat írt alá Intézményünk vezetése a határon túli magyar képzést folytató egyetemekkel az Óbuda Egyetem jubileumi Egyetem Napja rendezvényének keretében november 22-én.


2019. november 13. - szerda
Együttműködés a tehetséges hallgatók itthon tartásáért

Mint arról már hírt adtunk, egyszerre több helyszínen, különböző időpontokban 16 tudományos konferenciát tartanak az Óbudai Egyetem (továbbiakban Egyetem) valamennyi Karán egész novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan. Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa (TDK) 50. Konferenciáját szervezi november 12-étől. A hallgatók tehetségének kibontakoztatását a minőségi oktatás, a tudományos diákkör segíti, ezért kihagyhatatlan része az egyetemi munkának. A jubileumi eseményen, a Keleti Károly Gazdasági Karon (ÓE-KGK) Egyetemi szintű együttműködési megállapodás jött létre az Óbudai Egyetem vezetése és a Tehetség Menedzsment Alapítvány (TeMA) között, melynek eredményeképpen a felsőoktatási intézmény és az alapítvány közösen segíti elő a tehetséges hallgatók Magyarországon történő elhelyezkedését, hosszú távú itthon maradását. Ösztöndíjat kínálnak a hallgatók számára és a továbbiakban menedzselik a fiatalok érvényesülését. 

2019. szeptember 16. - hétfő
Bús Balázs polgármesterrel egyeztetett Prof. Dr. Kovács Levente

Prof. Dr. Kovács Levente, Egyetemünk új rektora és Földesi Gabriella, Intézményünk nemrégiben megválasztott kancellárja látogatást tett Bús Balázsnál, Óbuda-Békásmegyer polgármesterénél szeptember elején. A megbeszélés résztvevői stratégiai együttműködés kötéséről állapodtak meg.  

2019. május 29. - szerda
Együttműködési megállapodás született a „Gheorghe Aachi” Műszaki Egyetemmel

Az Óbudai Egyetem és a „Gheorghe Aachi” Műszaki Egyetem vezetői 2019. május 17-én  együttműködési megállapodást kötöttek, mely lehetőséget biztosít a hallgatók és oktatók mobilitására, közös pályázati és kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítására.

2019. április 03. - szerda
Együttműködési megállapodás

2019. április 1-jén az Óbudai Egyetem és a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége kötött együttműködési megállapodást. 

2019. február 28. - csütörtök
Az Óbudai Egyetem együttműködési megállapodást kötött a HDH Mérnök Kft.-vel

Az Óbudai Egyetem és a HDH Mérnök Kft. már több ipari projektben működött együtt az elmúlt években. A sikeres közös munka eredményeként született meg a megállapodás megkötésének igénye a két fél között, mely keretet ad az együttműködésnek és számos területen új célokat fogalmaz meg.

2019. február 27. - szerda
Együttműködési megállapodás a Temesvári Műszaki Egyetemmel

Közel egy éves előkészítő munka eredményeként 2019. február 22-én került sor az együttműködési megállapodás aláírására az Óbudai Egyetem és a Temesvári Műszaki Egyetem (Universitatea Politehnica Timisoara-UPT) között. A delegációkat az egyetemek legmagasabb szintű vezetői képviselték.