Skip to main content

napelem

2020. március 24. - kedd
Várakozáson felül teljesít a hallgatói zsebműhold az űrben

Szakértők szerint az Óbudai Egyetemhez kötődik a Budapesti Műszaki Egyetemi SMOG-cube-SAT műhold sikere, mivel az általuk installált alkotott napelemen múlott a szerkezet installálása. A projekt vezetője, Dr. Gschwindt András megerősítette az állítást.


2016. július 14. - csütörtök
A megújuló energiapark fejlesztése a Bécsi úti C épület tetején

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézete 12 éve megkezdte a Bécsi út 94. C épület tetején egy megújuló laboratórium létrehozását. Körülbelül 5 év alatt épült ki az akkoriban unikális szabadtéri laboratórium, sok hallgatói és oktatói önkéntes munkával.

2015. január 16. - péntek
Fotovoltaikus rendszer telepítése az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem stratégiai célja, hogy az európai felsőoktatási térséggel versenyképes, a XXI. század elvárásainak megfelelő infrastruktúrával rendelkezzen. Ebben kiemelt szerepet kap az intelligens tanulási környezet megteremtése, az épületek utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a káros anyagkibocsátás, valamint a fenntartási költségek csökkenése.

2014. április 29. - kedd
Citröen C-zero

„Green waves – International Spring School – Green Motions Along the Danube” címmel szervezett tavaszi egyetemet az Ulm-i Egyetem 2014. március 30. és április 16. között.

2011. október 21. - péntek
Napelem

Október közepén megkezdődött az Óbudai Egyetem központi épületén egy 3 kW-os napelemes rendszer telepítése.

2010. november 11. - csütörtök
Óbudai Zöld Szabadegyetem

2010 szeptemberével kezdődően havi egy alkalommal a környezettudatos energiatermelés és felhasználás kapcsán előadások kerülnek megrendezésre az Óbudai Zöld Szabadegyetem keretén belül az Óbudai Egyetemen.