Skip to main content

Kandó Kálmán Kollégium

2019. május 14. - kedd
Átadtuk a „Jelet hagyni” Pályázat díjait

Az Óbudai Egyetem vezetése a felújított Kandó Kálmán Kollégium bel- és kültéri falfestéseinek grafikai tervezésére és kivitelezésére pályázatot írt ki hallgatóinak körében „Jelet hagyni” címmel. A Kollégium műszaki átadása április hónapban megtörtént, 2019. szeptember 1-től, mintegy 400 hallgatónak nyújt modern, XXI. századi, európai színvonalú szálláshelyet.

2019. április 30. - kedd
Ünnepélyes faültetés a felújított Kandó Kálmán Kollégium előtt

A Kandó Kálmán Kollégiumot érintő másfél éve tartó rekonstrukciós beruházás befejezésének, valamint műszaki átadásának alkalmából ünnepélyes faültetést rendezett az Óbudai Egyetem vezetése. A Bécsi úton álló, nyolcezer négyzetméteres Kollégium rekonstrukciója 3,4 milliárd forint kormányzati támogatással indulhatott el, amely 2019. szeptember 1-től mintegy 400 hallgatónak nyújt modern, XXI. századi, európai színvonalú szálláshelyet. Az esemény kapcsolódott az Óbudai Egyetem fennállásának 140 éves jubileumi rendezvénysorozatához.

2018. március 26. - hétfő
Modern külsőt kapott a teljes rekonstrukció alatt álló Kandó Kollégium

Az Óbudai Egyetem Bécsi úti Kandó Kollégiumának rekonstrukciója tavaly októberben kezdődött el, és 5 hónap alatt az épület modern külsőt öltött. A felújítás eredményeképpen az épület kívül-belül európai színvonalú diákszállóvá alakul át és több mint 400 hallgatónak nyújt majd európai színvonalú szálláshelyet.

2018. február 19. - hétfő
A tervezett ütemben halad a Kandó Kollégium felújítása

Jól haladnak a Kandó Kollégium októberben kezdődött felújítási munkálatai, helyükre kerültek az új nyílászárók és már zajlik a szigetelés is.  Tavaszra várhatóan teljesen elkészül az épület modern homlokzata.