Skip to main content

TDK

2020. szeptember 30. - szerda
Jelentkezés az 52. Tudományos Diákköri Konferenciára

A szervezők várják az előzetes nevezéseket a Tudományos Diákköri Konferenciára (TDK), a következők szerint: első lépésben a dolgozathoz tartozó szerzők jelentkezési adatait és a tartalmi kivonatot rögzítve a kari elektronikus TDK rendszerben. Véglegesítés után a konzulens engedélyezi a jelentkezést a kari TDK rendszerben 2020. október 22. (csütörtök) délig (12:00 óra).

2020. május 05. - kedd
51. TDK-konferencia a weben

Az eddigi gyakorlattól eltérően, online tartotta meg a Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK) az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa. Az érdeklődés a nehézségek ellenére hasonló volt a múlt évihez, a Konferenciát 16 szekcióban rendezték.

2020. március 25. - szerda
51. TDK a weben

Április végén online tarja meg az 51. Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK) az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa, az eddigi gyakorlathoz hasonlóan csatlakozva az országos rendezvényhez. A Konferencián valamennyi kar képviselteti magát. (Az egyes szekciók részvételi adatai az április 3-ai jelentkezési határidőt követően válnak egyértelművé.) Az Egyetem vezetése elkötelezett az önként vállalt hallgatói tudományos tevékenység támogatásában, ezért azt javasolja a hallgatóknak, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések mellett otthon is folytassák a TDK munkájukat.

2019. november 29. - péntek
Eredményt hirdettek az 50. TDK-n

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként szervezte az 50. Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK) novemberben. Az esemény ünnepélyes eredményhirdetését Intézményünk Bécsi úti épületében tartották november 25-én. A TDK mérlege: 200 hallgató 160 kiváló dolgozatot nyújtott be.

2019. november 13. - szerda
Együttműködés a tehetséges hallgatók itthon tartásáért

Mint arról már hírt adtunk, egyszerre több helyszínen, különböző időpontokban 16 tudományos konferenciát tartanak az Óbudai Egyetem (továbbiakban Egyetem) valamennyi Karán egész novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan. Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa (TDK) 50. Konferenciáját szervezi november 12-étől. A hallgatók tehetségének kibontakoztatását a minőségi oktatás, a tudományos diákkör segíti, ezért kihagyhatatlan része az egyetemi munkának. A jubileumi eseményen, a Keleti Károly Gazdasági Karon (ÓE-KGK) Egyetemi szintű együttműködési megállapodás jött létre az Óbudai Egyetem vezetése és a Tehetség Menedzsment Alapítvány (TeMA) között, melynek eredményeképpen a felsőoktatási intézmény és az alapítvány közösen segíti elő a tehetséges hallgatók Magyarországon történő elhelyezkedését, hosszú távú itthon maradását. Ösztöndíjat kínálnak a hallgatók számára és a továbbiakban menedzselik a fiatalok érvényesülését. 

2018. május 02. - szerda
Átadták a XLVII. Tudományos Diákköri Konferencia díjait

A tudományos diákköri (TDK) konferencia a magyar felsőoktatás legszélesebb bázisú, legátfogóbb tehetséggondozási formája, az önképzés, az elitképzés és a tudóssá nevelés színtere. A mesterek, témavezető tanárok, kutatók körül kialakuló TDK műhelyek ösztönző légkörében születik meg a legtöbb tehetséges diák első tudományos élménye. A TDK célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos és művészeti diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Segítséget adjon a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez, ösztönözze a doktori képzésre  jelentkezést.

2015. november 27. - péntek

A magyar felsőoktatásban hat évtizedes múltra tekint vissza a Tudományos Diákkörök rendszere, melynek elsődleges célja a hallgató tehetségének kibontakoztatása, ezért szerves része az egyetemi munkának.

2015. november 06. - péntek
Pályázati kiírás TDK dolgozat díjazására

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az ELMŰ-ÉMÁSZ szakértőinek bevonásával pályázatot ír ki a Budapesti Műszaki Egyetem és az Óbudai Egyetem hallgatói, valamint az ELMŰ-ÉMÁSZ, a Hewlett-Packard Magyarország Kft., és a Mercedes-Benz Hungária Kft. dolgozói számára, olyan TDK dolgozat készítésére melyek a fóti Élhető Jövőparkban folyó K+F tevékenységhez kapcsolódnak.

2015. május 13. - szerda

A magyar felsőoktatásban hat évtizedes múltra tekint vissza a Tudományos Diákkörök rendszere, melynek elsődleges célja a hallgató tehetségének kibontakoztatása, ezért szerves része az egyetemi munkának.

2014. július 11. - péntek
TDK tábor 2014

Az a megtiszteltetés érte az Óbudai Egyetemet, hogy 2015-ben az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Szekciójának házigazdája lehet. Ez egy kivételes lehetőség a hallgatók tudományos tevékenységének bemutatására.