Skip to main content

Tudományos Diákköri Konferencia

2021. április 07. - szerda
134 hallgató nevezett 53. TDK-ra

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a tavalyi évhez hasonlóan az idén is online formában tartja meg az 53. Tudományos Diákköri Konferenciát. Az Egyetem vezetése elkötelezett az önként vállalt hallgatói tudományos tevékenység támogatásában, ezért azt javasolta a hallgatóknak, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések mellett otthon is folytassák a munkájukat. Az 53. TDK-konferenciára 104 pályamunkával összesen 134 hallgató nevezett a március végi határidőig.

2019. november 29. - péntek
Eredményt hirdettek az 50. TDK-n

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként szervezte az 50. Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK) novemberben. Az esemény ünnepélyes eredményhirdetését Intézményünk Bécsi úti épületében tartották november 25-én. A TDK mérlege: 200 hallgató 160 kiváló dolgozatot nyújtott be.

2019. november 13. - szerda
Együttműködés a tehetséges hallgatók itthon tartásáért

Mint arról már hírt adtunk, egyszerre több helyszínen, különböző időpontokban 16 tudományos konferenciát tartanak az Óbudai Egyetem (továbbiakban Egyetem) valamennyi Karán egész novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan. Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa (TDK) 50. Konferenciáját szervezi november 12-étől. A hallgatók tehetségének kibontakoztatását a minőségi oktatás, a tudományos diákkör segíti, ezért kihagyhatatlan része az egyetemi munkának. A jubileumi eseményen, a Keleti Károly Gazdasági Karon (ÓE-KGK) Egyetemi szintű együttműködési megállapodás jött létre az Óbudai Egyetem vezetése és a Tehetség Menedzsment Alapítvány (TeMA) között, melynek eredményeképpen a felsőoktatási intézmény és az alapítvány közösen segíti elő a tehetséges hallgatók Magyarországon történő elhelyezkedését, hosszú távú itthon maradását. Ösztöndíjat kínálnak a hallgatók számára és a továbbiakban menedzselik a fiatalok érvényesülését. 

2017. november 27. - hétfő
Beszámoló a XLVI. Tudományos Diákköri Konferenciáról

A tudományos diákköri (TDK) mozgalom a magyar felsőoktatás legszélesebb bázisú, legátfogóbb tehetséggondozási formája, az önképzés, az elitképzés és a tudóssá nevelés színtere. A mesterek, témavezető tanárok, kutatók körül kialakuló TDK műhelyek ösztönző légkörében születik meg a legtöbb tehetséges diák első tudományos élménye. A TDK célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos és művészeti diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Adjon segítséget a kutatómunkában való továbblépéshez és a pályakezdéshez, ösztönözze a doktori képzésre történő jelentkezést.