Skip to main content

együttműködés

2020. február 10. - hétfő
Együttműködés jöhet létre az ORinggel

Szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem és az ORing Industrial Networking Corp. február 7-én. Az ORing vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs hálózatokhoz fejleszt eszközöket, szoftvereket és nyílt architektúrájú ipari hálózati megoldásokat.

2020. január 28. - kedd
Diákok továbbtanulását segíti az Óbudai Egyetem és a BGSzC

Az Óbudai Egyetem és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum (BGSzC) vezetése az országban egyedülálló módon, elsőként, együttműködési megállapodást kötött január 28-án. Céljuk a két intézmény közötti szorosabb kapcsolat kialakítása a középfokú és felsőfokú műszaki képzés közötti együttműködés fokozása és az átjárhatóság megkönnyítése.

2020. január 28. - kedd
Székesfehérváron helyben képez szakembereket az Óbudai Egyetem

Megerősítette stratégiai együttműködését Székesfehérvár és az Óbudai Egyetem a felsőoktatási intézmény kihelyezett ünnepi Szenátusi ülésén január 27-én. Közös célként jelölték meg a műszaki és informatikai területeken hasznosítható felsőoktatási képzés helyben történő biztosítását.

2019. december 06. - péntek
Siemens Aulával gazdagodott a Kandó Kollégium

A közösségi élet új színterét adták át az Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumában december 6-án. A Siemens és az Egyetem jó együttműködésének köszönhetően modern, fiatalos bútorokkal berendezett aulát alakítottak ki az első szinten, ahol nemcsak a mobiltelefonok feltöltésére van lehetőség, hanem beszélgetések által a hallgatók feltöltődésére, kikapcsolódására és tanulásra is.

2019. május 10. - péntek
Tárgyalások a székesfehérvári campus fejlesztéseiről

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hivatalában fogadta Földesi Gabriellát az Óbudai Egyetem új kancellárját. A találkozó keretében Kancellár Asszony rövid bemutatkozását követően köszönetét fejezte ki az Önkormányzat vezetőjének, az eddig tanúsított példaértékű együttműködésért. A tárgyalás során tájékoztatást adott az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar jelenlegi helyzetéről, működéséről és a további fejlesztési elképzelésekről, valamint áttekintették a jövőbeni közös együttműködés lehetőségének alapjait.

2019. április 05. - péntek
Kutatási és oktatási együttműködés előkészítése a Hanoi Műszaki Egyetemmel

Az Óbudai Egyetem képviseletében Dr. Kovács Levente oktatási rektorhelyettes és Dr. Felde Imre kutatási és nemzetközi rektorhelyettes március végén Vietnámba látogatott. A magyar delegáció tagjai oktatási és kutatási megállapodás előkészítéséről tárgyaltak az ország első számú műszaki egyetemeként jegyzett Hanoi Műszaki Egyetem, (Hanoi University of Science and Technology) vezetőivel.

2019. február 15. - péntek
Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetem és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány között

2019. február 14-én – a Be Smart szakmai nap és partnertalálkozó keretében – kötött együttműködési megállapodást a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és az Óbudai Egyetem a fővárosi vállalkozások fejlesztése érdekében.

2018. november 28. - szerda
Az Óbudai Egyetem és a Hochschule Furtwangen együttműködésük 35. éves évfordulóját ünnepelte

Az Óbudai Egyetem és elődintézményei, valamint a Hochschule Furtwangen (korábban Fachhochschule Furtwangen) töretlen együttműködésük eredményeként sok hallgató tölthette képzési ideje egy részét Németországban, illetve szerezhetett másoddiplomát Furtwangenben. Ezen együttműködés 35. évfordulója alkalmából szervezett Egyetemünk ünnepséget november 19-én, a Bécsi úti campuson.

2018. augusztus 10. - péntek
Kutatási együttműködés a Harvard Egyetem és az Óbudai Egyetem között

Az EKIK Élettani Szabályozások Kutatóközpont (PhysCon) vezetője, Prof. Dr. Kovács Levente 2018. augusztus 6-8. között a Harvard Egyetem műszaki karának, a John A. Paulson Schools of Engineering and Applied Sciences (SEAS) meghívott vendége volt.

2018. április 09. - hétfő
Együttműködési megállapodást kötött a Faulhaber Motors Hungaria Kft. és a Bánki Kar

Az Óbudai Egyetem Bánki kara együttműködési megállapodást kötött a Faulhaber Motors Hungaria Kft.-vel, amely kézi, félautomata és robottechnika segítségével állít elő egyedülálló hajtáselemeket, azok felépítéséhez szükséges szerelvényeket és alkatrészeket. Az egyetem széles körű együttműködést kíván kialakítani az ipari és szakmai céges partnerek képviselőivel, ennek értelmében az megállapodás kitér a kutatás-fejlesztési projektek, szakmai gyakorlatok, a továbbképzések, valamin a kooperatív képzési lehetőségekre.