Skip to main content

ötletverseny

2021. március 30. - kedd
Techstars Startup Weekend startupverseny

Hamarosan lejár a Proof of Concept (PoC) pályázat jelentkezési határideje, mely révén a tehetséges egyetemi csapatok kutatási ötleteik piaci hasznosításához szükséges pénzügyi támogatására és mentorálására jelentkezhetnek. Itt a következő lehetőség az innovatív vállalkozásötletek megvalósítására: a Techstars Startup Weekend verseny. Az ÓE jelentkezők felkészülését az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) mentorai is segítik.

2021. március 09. - kedd
VETATHON ötletverseny - ÓE hallgatók a győztesek között

Nagyszerű ötletek születtek az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem (ÓE) közös szervezésű, fantasztikus hangulatú ötletversenyén, a VETATHON-on, „Az állatok és a pandémia” témakörében. A csapatok a 24 órás megmérettetés során egy általuk felállított probléma megoldására tettek javaslatot és demonstrálták is innovatív ötleteiket. Több ÓE hallgató is kiemelkedő teljesítményt nyújtva, az egyik nyertes csapat tagjaként zárta a versenyt. A harmadik helyen végzett Vengineers nevű csapat tagjai közül többen az Óbudai Egyetem hallgatói: Molnár Albert, Viktor Patrik, Kovács Evelin, Simon Dániel.

2021. március 05. - péntek
Agtech ötletverseny

A Design Terminalnál, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködésben indítja el az Agtech egyetemi ötletversenyt, amely során a magyar agrárium fejlődését és innovációját szolgáló ötleteket és megoldásokat várják.  Olyan fiatalok jelentkezésére számítanak, akik készek tenni a jövőjükért és az ország innovációjáért.

2021. február 26. - péntek
Meghívó a VetaThon ötletverseny záróeseményére

Az Állatorvostudományi Egyetem az Óbudai Egyetemmel közösen online rendezi meg a VetaThon ötletversenyt, „Az állatok és a pandémia” témakörben február 26-án és 27-én. Az izgalmas szellemi verseny célja, hogy a 24 órás hackathonon az állategészségügyi és a mérnöki tudományterület összekapcsolásával a világ aktuális és valódi problémáira új megközelítésű – akár a pandémiás helyzeten is túlmutató – megoldásokat kapjunk, melyeknek konkrét hasznosítása is elképzelhető.

2017. szeptember 19. - kedd
Indul az első vITathon ötletmaraton

Első alkalommal rendezik meg a vITathon ötletmaratont, melyre az Óbudai és a Semmelweis Egyetem hallgatói és frissdiplomásai jelentkezhetnek. Október 13-14-én tartják az első, 30 órás eseményt, melyen a két egyetem vegyes csapatai mérhetik össze tudásukat egészségügyi adatok újszerű és hasznosítható feldolgozásában.