Skip to main content

workshop

2020. március 11. - szerda
Pszichológiai elsősegély workshop az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem kétnapos pszichológiai elsősegély workshopot szervezett az intézmény munkatársainak, melyen 13 kolléga vett részt, különböző szervezeti egységek képviseletében.

2019. november 18. - hétfő
Kreatív, inspiratív légkörben fejlesztették startup ötleteiket a székesfehérvári középiskolás diákcsapatok

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. problémamegoldó és startup ötletgeneráló műhelyt szervezett az EFOP-3.6.1-16-2016-00010 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen” című projekt keretében. A PROAStartUP workshop címmel meghirdetett eseményre székesfehérvári középiskolások jelentkezését várták a szervezők. 9−13. évfolyamos középiskolás diákokból 11, 2-4 főből álló csapat, 2019.11.08. napján a székesfehérvári Hiemer-házban kreatív, inspiratív légkörben fejlesztette startup ötletét. A rendezvényen Dr. habil. Györök György az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Lehrner Zsolt SZMJV Önkormányzat alpolgármestere, Laufer Tamás az Alba Innovár igazgatója és az IVSZ elnöke, Szabó Dávid a WelloChat startup cég társalapítója és Dr. Tajti Ferenc a FormLabs budapesti irodájának vezetője is részt vett.

2019. június 26. - szerda
Kihelyezett ERC workshop

Az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának (PhysCon) „Tamed Cancer” ERC pályázata keretében, Prof. Dr. Kovács Levente, a pályázat vezetőjének szervezésében, kihelyezett workshop-ot és értekezletet tartott Villányban 2019. június 18-21-e között.

2017. május 24. - szerda
Duális workshop

Duális képzésre 2017 őszétől az Óbudai Egyetem hat karán, összesen 217 helyre jelentkezhetnek a középiskolai tanulmányaikat befejezők. Székesfehérváron 162 hallgató kezdheti meg ilyen formában a tanulmányait, Budapesten pedig összesen 55 helyre jelentkezhetnek a felvételizők, olyan vállalatoknál, mint az IBM, EPAM vagy a Denso. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a duális képzésben résztvevő hallgatók egy érdemjeggyel jobban teljesítenek.

2016. október 10. - hétfő

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar, Mikroelektronikai és Technológiai Intézetének professzora dr. Nemcsics Ákos volt a házigazdája az egyetemünk józsefvárosi telephelyén szeptember 29-én és 30-án rendezett, japán kutatók által vezetett nano-technológiás workshopnak.

2016. július 20. - szerda

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre (2013 és 2014 után) a CHIP (Croatian and Hungarian International Program), amely eredetileg a Zágrábi Egyetemen megrendezett ING nyomdászverseny „köszönet” projektje.

2016. január 29. - péntek
Modern űrrobotika workshop az Óbudai Egyetem szervezésében a Gateway to Space kiállításon

Bejczy Antal emlékére az Óbudai Egyetem és a Magyar Asztronautikai Társaság előadások és interaktív bemutatókat tart az űrkutatás történetét feldolgozó Gateway to Space kiállításon 2016. február 4-én.

2014. november 01. - szombat
Ismét Zöld hullám a Dunán

2014. október 26-31. között került megrendezésre a „3rd Green Waves Autumn Academy for PhD students and young researchers” program a Hochschule Ulm szervezésében.

2014. szeptember 25. - csütörtök

Immár X. szemeszterét kezdi meg az Egyetem Bánki Donát Kollégiumában a "Szakmai Tudományos Műhely" névre keresztelt nyilvános ismeretterjesztő előadássorozat.

2010. október 26. - kedd
Metal Inspirations 1

Kassa városa Európa kulturális fővárosa lesz 2013-ban. A program részeként nagysikerű kiállítás nyílt a Fő utca egyik különleges szépségű épületében, a Szlovák Technikai Múzeumban.