Skip to main content

KVK

2020. március 10. - kedd
Ipari kapcsolatait erősíti a Kandó

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara ipari fórumot rendezett március 6-án. A rendezvény szervezőinek célja az volt, hogy szélesítsék kapcsolataikat, és erősítsék együttműködésüket a villamosenergia-ipar szereplőivel.

2020. március 09. - hétfő
Tápegység építő verseny a Kandón

Öt ipari vállalat, a Bosch, a PCB Design, az Euricircuits, a Texas Instruments és a Würth Elektronik szervezésében indult el a múlt év szeptemberében az „Ipar az egyetemre megy 2019” nevű, DC/DC konverter építő verseny, melyben a Kandó Kar hallgatói a „Projektek az iparból” szabadon választható tárgy keretében vehettek részt. A verseny 2020 februárjában zárult le. Célja egy 6-18V bemeneti tápfeszültségű és 5V-os kimenetű, 1A terhelhetőségű tápegység megépítése volt, melyhez a szervezők biztosították a szükséges oktatásokat, illetve az alkatrészek többségét. A versenyen indulók feladata a tervezés, majd az összeszerelés volt.

2020. március 09. - hétfő
A MyArtoo R2D2-je és egy rajzoló deltarobot egymás mellett - Avagy a robotok találkozója a Kandó Kar Nyílt Napján

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar február 5-én tartotta Nyílt Napját. Az Enterprise Group Industry üzletága - a MyArtoo projekt keretében - a Csillagok Háborújából ismert R2D2 hasonmással szórakoztatta a megjelenteket. A villamosmérnök szak harmadéves BSc-s - Automatizált gyártórendszerek specializációján tanuló - hallgatók pedig a Projektmunka I. keretében készített rajzoló deltarobottal várták a százfős tömeget. A rendezvény célja az volt, hogy felkeltsék a középiskolás diákok érdeklődését a villamosmérnöki pálya iránt.

2020. január 22. - szerda
Kihelyezett villamosmérnök alapszakon indít képzést az Óbudai Egyetem Kaposváron

Az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök alapszakon indít képzést 2020. szeptember 1-jétől a Kaposvári Egyetemen. A részleteket január 21-én sajtótájékoztatón jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Prof. Dr. Kovács Melinda, a Kaposvári Egyetem rektora. Mint elhangzott: az új képzés a város és az Egyetem életében is új lehetőségeket nyit. A diákok a rendes felvételi eljárás keretében február 15-ig jelentkezhetnek.

2019. december 09. - hétfő
Fényjátékban pompázott a „Kandó mozdony”

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói és oktatói idén is ötletes ajándékkal lepték meg az Egyetemre látogatókat és a környéken lakókat. Az adventi készülődés jegyében a Kar Bécsi úti épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel, melyek zenei aláfestésre villognak minden este. A program nyitórendezvényét december 6-án tartották, nagy érdeklődés mellett.

2019. december 05. - csütörtök

Az innováció irányairól, a negyedik ipari forradalomról, valamint a felsőoktatás és a szakképzés helyzetéről vitáztak a résztvevők a Kandó Klub második ülésén, 2019. november 27-én, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Bécsi úti telephelyén. A rendezvény helyszíne zsúfolásig megtelt a sok érdeklődővel.

2019. november 29. - péntek
Nyílt napok az Óbudai Egyetemen!

Tanulj az egyik legnépszerűbb műszaki egyetemen! Hasznos előadásokkal, izgalmas laborbemutatókkal és kari információs standokkal várunk minden informatikai, műszaki és gazdasági szak iránt érdeklődő, továbbtanulni szándékozó fiatalt, nyílt napjainkon decembertől februárig, minden karunkon.

2019. július 05. - péntek
XXII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

Az Óbudai Egyetem védnökségével a Divelex Ipari és Szolgáltató Betéti Társaság szervezésében a korábban megrendezett konstrukciós versenyek folytatásaként, megvalósult a XXII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny.

2018. június 12. - kedd
Óbudai siker a World Robotic Olympiad versenyen

A KVK csapata nyolcadik helyezést ért el a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi robotprogramozási verseny magyarországi fordulóján, amelyen négy kategóriában 135 csapat és mintegy 400 diák vett részt június 8. és 9. között Tatabányán.

2018. június 11. - hétfő
Átadták a leginnovatívabb szakdolgozatokért járó díjakat (képgaléria)

Június 7-én átadták az Óbudai Egyetem Leginnovatívabb szakdolgozata pályázat díjazottjainak járó elismeréseket. A pályázatra a februárban beadott szakdolgozatokat várták és a májusi eredményhirdetést követően júniusban rendezték meg az ünnepélyes díjátadót.