Skip to main content

AREK

2014. július 01. - kedd
Alba Regia Műszaki Kar

A Kormány 1139/2014. (III. 14.) számú határozata alapján a 2014. július 1-jén Székesfehérváron megalakult az Óbudai Egyetem hatodik kara, az Alba Regia Műszaki Kar.

2014. május 08. - csütörtök
Hallgatói közgyűlés a Geoinformatikai Karon

A Kormány 1139/2014. (III. 14.) számú határozata, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma állásfoglalása szerint 2014. július 1-től a Geoinformatikai Kar az Óbudai Egyetem keretében az Alba Regia Műszaki Kar részeként működik tovább Székesfehérváron.

2014. április 30. - szerda
Felsőoktatási fórum Székesfehérváron

A kormány tavaly augusztusi, kihelyezett ülésén tárgyalt a műszaki felsőoktatás jövőjéről és kezdeményezett egyeztetéseket a fehérvári képzések megtartása, szélesítése érdekében. Mindezek eredményeként született meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Óbudai Egyetem és Székesfehérvár Önkormányzata között egy háromoldalú elvi megállapodás, amely rögzíti az Alba Regia Műszaki Kar létrejöttét is.

2014. március 07. - péntek
Új karral bővül az Óbudai Egyetem

A kormány döntése értelmében véglegessé vált a döntés, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja (AREK) és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara (GEO) egyesülésével létrejön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara.

2013. március 12. - kedd
AREK, székesfehérvár

Az Óbudai Egyetem székesfehérvári központja „Alba Regia Egyetemi Központ tudományos eredményeinek disszeminációja, mérnöki és kutatói utánpótlás biztosítása a Közép-dunántúli Régióban” címmel projektjavaslatot nyújtott be a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV konstrukcióra, melynek eredményeképpen 49.894.898 Ft támogatást nyert el. A 2013. január 1 - 2015. február 28. futamidejű projekt forrását az Európai Szociális Alap és a Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

2012. december 12. - szerda
ARIV 2012 döntő az Alba Regia Egyetemi Központban

Immár harmadik alkalommal rendeztük meg a középiskolások számára informatika versenyünket. A verseny Interneten keresztül zajlik, a résztvevők egy honlapon  regisztrálnak, itt kapják meg a feladatokat és itt jelenik meg a pontozás utáni eredmény is.

2012. augusztus 16. - csütörtök
Diplomaátadó ünnepség az Alba Regia Egyetemi Központban

Az egyetem Alba Regia Egyetemi Központja 2012. július 6-án a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében tartotta az ünnepélyes oklevélátadó ünnepségét.

2012. július 09. - hétfő
„Innováció Napja” az Alba Regia Egyetemi Központban

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja rendezvénysorozat keretében a MTESZ Fejér Megyei Szervezetével társszervezésben 2012. június 5-én, kedden 14 órai kezdettel került megrendezésre az „Innováció Napja” Székesfehérvárott, az Alba Regia Egyetemi Központban.

2012. január 22. - vasárnap
Dr. Tóth Mihály Szent-György Albert Díj kitüntetése

Magyar Kultúra Napja alkalmából január 19-én a Szépművészeti Múzeumban tartott ünnepségen a nemzeti erőforrás miniszter a magyar felsőoktatás területén dolgozó iskolateremtő, nemzetközi elismertségű munkája elismeréséül SZENT-GYÖRGYI ALBERT-DÍJAT adományozott Dr. Tóth Mihály, az Óbudai Egyetem professor emeritusa, a Kodolányi János Főiskola fenntartójának a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önálló Főiskolai Közalapítvány kuratóriumának elnöke számára.

2011. július 28. - csütörtök

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ 2011. július 8-án Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében tartotta az ünnepélyes oklevélátadó ünnepségét.