Skip to main content

konferencia

2019. december 20. - péntek

Második alkalommal rendezte meg a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar az IEEE CANDO EPE nemzetközi tudományos konferenciát a közelmúltban. A rendezvényen 42 előadás hangzott el 14 országból érkezett 113 szerző közreműködésével. Az elsőként 2018-ban megrendezett konferenciához hasonlóan az ideit is sikeresnek értékelték a szervezők és a résztvevők.

2019. november 20. - szerda
IX. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferencia

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja – KVK-TMPK – az Egyetem Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának keretében, november 15-én rendezte meg a IX. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferenciát. 

2019. november 16. - szombat

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán november 14-én és 15-én rendezték meg a XXXV. Jubileumi Kandó Konferenciát a Tavaszmező utcai telephelyen. A szakmai kérdések mellet a szervezők kiemelten foglalkoztak a jubileumhoz kapcsolódó témákkal, illetve a fiatal, tehetséges hallgatók helyzetével, jövőjével.

2019. szeptember 09. - hétfő
„ITU Telecom World 2019”

Nemzetközi távközlési konferencia – Innováció és okos megoldások

A mesterséges intelligencia, az innováció, a konnektivitás és az okosvárosok témaköre szerepel a Nemzetközi Távközlési Egyesület éves konferenciájának középpontjában, melynek a Hungexpo ad otthont szeptember 9-től 12-ig. A nemzetközi eseményen az Óbudai Egyetem szakemberei, az informatikai biztonság és városi mobilitás elemzése témában tartanak előadást. A szakmai rendezvény lehetőséget biztosít a kormányok, vállalatok, kis-és középvállalkozások nemzetközi platformon való megjelenésére, kommunikációjára.

2019. augusztus 27. - kedd
„XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés” című konferencia

Az Óbudai Egyetemen tartott előadást Tarlós István Budapest főváros főpolgármestere a „XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés” c. konferencián 2019. 08. 26-án. A háromnapos szakmai rendezvény az Óbudai Egyetem Bejczi Antal iRobottechnikai Központ, a Magyar Mérnökakadémia, és a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar szervezésében valósul meg. Az esemény fővédnökségét Tarlós István főpolgármester mellett Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter vállalta, a konferencia szakmai védnöke Rudas Imre, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Óbudai Egyetem tanára és alapító rektora.

2019. július 05. - péntek
Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában konferencia az Óbudai Egyetemen

A Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Innovációs Szövetség és az Óbudai Egyetem alkotta konzorcium 2019. június 27-én, az Óbudai Egyetemen rendezte „Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában” című konferenciát, melynek fővédnöke Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter volt. A tanácskozás négy tematikus szekcióban folyt, felölelve a témakör széles palettáját.

2019. június 20. - csütörtök

MEGHÍVÓ

AZ INNOVÁCIÓ SZEREPE A KÖZÚTI JÁRMŰVEK AUTOMATIZÁLÁSÁBAN

című konferenciára

2019. június 27. ÓBUDAI EGYETEM

 

A konferencia Fővédnöke:

Dr. Palkovics László, ITM miniszter

2019. május 22. - szerda
Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban konferencia az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem 2017-ben elsők között vezette be hallgatói számára a projektrendszerű oktatást, így valamennyi képzésében megjelenik az adott szakterülettel összefüggő projekt tárgy. A projektoktatás fontosságára hívta fel a figyelmet a 2019. május 21-én harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi, tudományos konferencia, amit az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara szervezett. A szakmai programot Dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, a konferencia fővédnöke és egyben kiemelt előadója nyitotta meg.

2019. május 06. - hétfő
INES 2019

2019. április 27-én sikeresen zárult az Óbudai Egyetem által szervezett háromnapos IEEE 23rd International Conference on Intelligent Engineering Systems (INES 2019) nemzetközi tudományos konferencia Gödöllőn.

2019. április 29. - hétfő
Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában Konferencia

Az innováció a tudás alkalmazásának folyamata, a termékek és szolgáltatások, valamint ezek piacainak megújítása, új eljárások alkalmazása a termelésben és a piaci munkában, a menedzsmentben, és a munkafeltételekben, a munkaerő szakmai ismereteinek bővítése és megújítása. Az innováció tehát egy folyamatot jelez, melynek kezdő és záró szakaszát is ugyan az az eszmeiség hatja át, tudás alkalmazása egyre magasabb szinten, és az ismeretek folyamatos megújítása. E gondolatok jegyében rendezik meg Budapesten „Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában” című konferenciát.