Skip to main content

konferencia

2020. február 28. - péntek
Klímakonferencia hallgatói szervezésben

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Hallgatói Önkormányzata (RKK-HÖK), együttműködve a Kari Dékáni Hivatallal, az EHÖK-kel és az Integrált Tudományok Szakkollégiumával Klímakonferenciát rendezett a Bécsi úti F09-es előadóban február 26-án.

2020. február 06. - csütörtök
XI. LED konferencia az Egyetemen

Az Óbudai Egyetem adott otthont a Világítástechnikai Társaság szervezésében megvalósuló (VTT) XI. LED Konferenciának. A rendezvény témája „Fenntarthatóság és környezettudatosság a világítástechnikában”. Az esemény az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg. Az országos szakmai konferencia február 5-én kezdődött.

2020. január 27. - hétfő
SAMI 2020 konferencia

Az Óbudai Egyetem idei első nemzetközi rendezvényét január 23-a és 25-e között tartotta alkalmazott gépi intelligencia és informatika témában a Kassa melletti Ránkfürdőn (Herl’any) IEEE 18th World Symposium on Applied Machine Intelligence and Informatics (SAMI 2020) néven.

2020. január 25. - szombat
Évindító konferencia Nyírbátorban

A Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ Nyírbátor szervezésében tartottak évindító gazdasági konferenciát január 24-én.

2019. december 20. - péntek

Második alkalommal rendezte meg a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar az IEEE CANDO EPE nemzetközi tudományos konferenciát a közelmúltban. A rendezvényen 42 előadás hangzott el 14 országból érkezett 113 szerző közreműködésével. Az elsőként 2018-ban megrendezett konferenciához hasonlóan az ideit is sikeresnek értékelték a szervezők és a résztvevők.

2019. november 20. - szerda
IX. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferencia

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja – KVK-TMPK – az Egyetem Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának keretében, november 15-én rendezte meg a IX. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferenciát. 

2019. november 16. - szombat

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán november 14-én és 15-én rendezték meg a XXXV. Jubileumi Kandó Konferenciát a Tavaszmező utcai telephelyen. A szakmai kérdések mellet a szervezők kiemelten foglalkoztak a jubileumhoz kapcsolódó témákkal, illetve a fiatal, tehetséges hallgatók helyzetével, jövőjével.

2019. szeptember 09. - hétfő
„ITU Telecom World 2019”

Nemzetközi távközlési konferencia – Innováció és okos megoldások

A mesterséges intelligencia, az innováció, a konnektivitás és az okosvárosok témaköre szerepel a Nemzetközi Távközlési Egyesület éves konferenciájának középpontjában, melynek a Hungexpo ad otthont szeptember 9-től 12-ig. A nemzetközi eseményen az Óbudai Egyetem szakemberei, az informatikai biztonság és városi mobilitás elemzése témában tartanak előadást. A szakmai rendezvény lehetőséget biztosít a kormányok, vállalatok, kis-és középvállalkozások nemzetközi platformon való megjelenésére, kommunikációjára.

2019. augusztus 27. - kedd
„XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés” című konferencia

Az Óbudai Egyetemen tartott előadást Tarlós István Budapest főváros főpolgármestere a „XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés” c. konferencián 2019. 08. 26-án. A háromnapos szakmai rendezvény az Óbudai Egyetem Bejczi Antal iRobottechnikai Központ, a Magyar Mérnökakadémia, és a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar szervezésében valósul meg. Az esemény fővédnökségét Tarlós István főpolgármester mellett Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter vállalta, a konferencia szakmai védnöke Rudas Imre, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Óbudai Egyetem tanára és alapító rektora.

2019. július 05. - péntek
Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában konferencia az Óbudai Egyetemen

A Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Innovációs Szövetség és az Óbudai Egyetem alkotta konzorcium 2019. június 27-én, az Óbudai Egyetemen rendezte „Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában” című konferenciát, melynek fővédnöke Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter volt. A tanácskozás négy tematikus szekcióban folyt, felölelve a témakör széles palettáját.