Skip to main content

konferencia

2019. július 05. - péntek
Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában konferencia az Óbudai Egyetemen

A Gépipari Tudományos Egyesület, a Magyar Innovációs Szövetség és az Óbudai Egyetem alkotta konzorcium 2019. június 27-én, az Óbudai Egyetemen rendezte „Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában” című konferenciát, melynek fővédnöke Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter volt. A tanácskozás négy tematikus szekcióban folyt, felölelve a témakör széles palettáját.

2019. június 20. - csütörtök

MEGHÍVÓ

AZ INNOVÁCIÓ SZEREPE A KÖZÚTI JÁRMŰVEK AUTOMATIZÁLÁSÁBAN

című konferenciára

2019. június 27. ÓBUDAI EGYETEM

 

A konferencia Fővédnöke:

Dr. Palkovics László, ITM miniszter

2019. május 22. - szerda
Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban konferencia az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem 2017-ben elsők között vezette be hallgatói számára a projektrendszerű oktatást, így valamennyi képzésében megjelenik az adott szakterülettel összefüggő projekt tárgy. A projektoktatás fontosságára hívta fel a figyelmet a 2019. május 21-én harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi, tudományos konferencia, amit az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara szervezett. A szakmai programot Dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, a konferencia fővédnöke és egyben kiemelt előadója nyitotta meg.

2019. május 06. - hétfő
INES 2019

2019. április 27-én sikeresen zárult az Óbudai Egyetem által szervezett háromnapos IEEE 23rd International Conference on Intelligent Engineering Systems (INES 2019) nemzetközi tudományos konferencia Gödöllőn.

2019. április 29. - hétfő
Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában Konferencia

Az innováció a tudás alkalmazásának folyamata, a termékek és szolgáltatások, valamint ezek piacainak megújítása, új eljárások alkalmazása a termelésben és a piaci munkában, a menedzsmentben, és a munkafeltételekben, a munkaerő szakmai ismereteinek bővítése és megújítása. Az innováció tehát egy folyamatot jelez, melynek kezdő és záró szakaszát is ugyan az az eszmeiség hatja át, tudás alkalmazása egyre magasabb szinten, és az ismeretek folyamatos megújítása. E gondolatok jegyében rendezik meg Budapesten „Az innováció szerepe a közúti járművek automatizálásában” című konferenciát.

2019. április 26. - péntek
INES 2019 konferencia megnyitó

A tudományos élet kiemelkedő hazai és nemzetközi képviselőinek jelenlétében, a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont az IEEE 23rd International Conference on Intelligent Engineering Systems (INES 2019) nemzetközi tudományos konferenciának 2019. április 25-27. között.

2019. április 15. - hétfő
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem folytatódott a „Felsőoktatás az élhető jövőért” c. konferencia szakmai programja

A „Felsőoktatás az élhető jövőért” címmel rendezett szakmai konferenciát az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem és az ELTE Együtt a környezettudatos szemléletért csoport közösen szervezte április 11-én, az ELTE-n, így folytatódott a már megkezdett szakmai program.   

2019. április 10. - szerda
„Felsőoktatás az élhető jövőért” konferencia

Az Óbudai Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), valamint az ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért csoport közös szervezésében „Felsőoktatás az élhető jövőért” címmel, kétnapos konferencia kezdődött 2019. április 10-én. A szakmai rendezvény első napja és egyben megnyitója is az Óbudai Egyetemen zajlott.

2018. október 29. - hétfő
Egyetemünk a Joint Venture Szövetség konferenciáján

A külföld tulajdonossal is rendelkező vállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség október 16-án „Win Win: Együttműködés az Üzleti és az Egyetemi Szférában” címmel konferenciát rendezett, ahol neves multinacionális cégek és 11 kiemelkedő magyar egyetem képviselői vettek részt.

2018. szeptember 14. - péntek
Évnyitó konferencia a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban

Szeptember 7-én, immár harmadik alkalommal tartotta meg a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ III. Nyári Egyetemét és ünnepélyes tanévnyitóját, melyen nagyszámú - mintegy 300 fős - közönség előtt tartott előadást Egyetemünk innovációs igazgatója, Korányi László is.