Skip to main content

konferencia

2020. december 21. - hétfő
Kibermedicina webinárium az Óbudai Egyetemen

Online szimpóziumot rendezett az Óbudai Egyetem Kiberorvosi Kompetencia Központjának (továbbiakban: KIKOK) nyertes pályázatát megvalósító szervezeti egység, valamint konzorciumi partnerei (3DHISTECH Fejlesztő Kft., ELKH Természettudományi Kutatóközpont) a közelmúltban. A 2019-1-3-1-KK-2019-00007 azonosítószámú „Innovációs szolgáltató bázis létrehozása diagnosztikai, terápiás és kutató célú kiberorvosi rendszerek fejlesztésére” című projekt célkitűzéseit és eddigi eredményeit mutatták be.

2020. december 18. - péntek
Online konferencia a projektoktatásról a Rejtő karon

Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban – Oktatás a fenntarthatóságért, fenntarthatóság az oktatásban címmel rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát online platformon az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon (ÓE RKK). A szervezők célja többek közt az volt, hogy elősegítsék az oktatás megújulását.

2020. november 27. - péntek
X. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferencia

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja (KVK-TMPK) a Tudomány Napja eseményeinek keretében rendezte meg a X. Jubileumi Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferenciát online az MS Teams alkalmazással november 20-án.

2020. november 26. - csütörtök
Online térben a Kandó konferenciák

Sikeresen rendezte meg hagyományos konferenciáit a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar (KVK) november 18-20. között. A járványügyi helyzet megkövetelte, hogy mindkét konferencia online módon valósuljon meg, amely forma új módszereket, új szervezési megoldásokat igényelt.

2020. november 25. - szerda
ICCECIP 2020 nemzetközi tudományos konferencia

Idén második alkalommal rendezték meg a Közép-európai Kritikus Infrastruktúra Védelmi nemzetközi tudományos konferenciát (ICCECIP 2020) november 16-án és 17-én. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara ezzel az eseménnyel is kapcsolódott a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz. A konferencia idei mottója a „Pandémia kihívásai a kritikus infrastruktúra védelemben” volt.

2020. november 24. - kedd
„Az életet átszövő statisztika” – konferencia - Középpontban a földrajzi környezetünk

A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva tartott közös online konferenciát az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara (KGK) és a Magyar Statisztikai Társaság 2020. november 10-én „Az életet átszövő statisztika – Földrajzi környezetünk és az életünk” címmel.

2020. október 28. - szerda
Beszámoló a nemzetközi IEEE 2020 Systems, Man, and Cybernetics konferenciáról

Idén virtuálisan rendezték meg az IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society éves konferenciáját 2020. október 11-től 14-ig. Az eseményen a korábbi évekhez hasonlóan az Óbudai Egyetem is képviseltette magát szervezőként, valamint részt vállalt a tudományos előadások megtartásából is. 

2020. október 20. - kedd
„Innováció – gondolkodj és cselekedj zölden” című online konferencia

Komplex, online szakmai konferencián vehettek részt mindazok, akik érdeklődnek a fenntarthatóságot taglaló témák iránt, a járműiparhoz és a gyártószektorhoz kapcsolódóan. Az eseményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendezte az Ipar Napjaihoz csatlakozóan 2020. október 19-én a Hungexpon. A konferencián részt vett Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem (ÓE) rektora és Dr. Haidegger Tamás, az ÓE Kutató és Innovációs Központjának (EKIK) főigazgatója.

2020. június 12. - péntek
Textil hulladékgazdálkodási konferencia - online

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar az INTERREG Central European Initiative ENTeR projektjéhez csatlakozva, az INNOVATEX Zrt.-vel karöltve, online textil hulladékgazdálkodási konferenciát és tréninget szervezett május 28.-án. A webinaron több ismert hazai textilipari szakember mellett a kar oktatói is tartottak előadásokat. A számos médiacsatornán meghirdetett esemény iránt a hallgatók is élénken érdeklődtek.

2020. május 22. - péntek
Online konferencia a járvány elleni védekezésről

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos kutatások és fejlesztések aktuális helyzetéről tartott online tudományos konferenciát az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. május 21-én. A fórumon az Óbudai Egyetem szakemberei is részt vettek.