Skip to main content

tanévnyitó

2021. szeptember 06. - hétfő
Közös tanévnyitón ünnepelt az AMK Székesfehérváron

A hagyományokhoz híven az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói, a BCE Székesfehérvári Campusának, valamint a Kodolányi János Egyetem elsőévesei közös ünnepséggel indították útjára a 2021/2022-es tanévet szeptember 1-jén a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

2020. szeptember 02. - szerda
„Az Óbudai Egyetem kitört az egyformaságból”

Az Óbudai Egyetemen ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét a 2020/2021-es tanév. A rendezvénynek az Egyetem Bécsi úti székhelye adott otthont 2020. augusztus 31-én. Az eseményen elhangzott beszédek is jól tükrözik, hogy az Intézmény mára a magyar felsőoktatás meghatározó szereplőjévé, egyben hazánk vezető, műszaki képzést nyújtó, gyakorlatorientált intézményévé vált. Idén, normál eljárásban 4105 hallgató szerzett diplomát, 2827 magyar és 144 külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait, ezzel az aktív hallgatók száma több mint 11 ezer. Az eseményt a veszélyhelyzetre tekintettel nagy készültség mellett, a társadalmi távolságtartás és a higiéniás szabályok maximális betartásával rendezték. A tanévnyitót két előadóteremben, online is nyomon követhették a hallgatók.

2019. szeptember 11. - szerda
Helyben a jövő: megkezdődött az új tanév a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen

Ünnepélyes tanévnyitó keretében, 2019. szeptember 9-én hivatalosan is megkezdődött az új tanév az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely hallgatói számára. A képzés népszerűségét mutatja, hogy az idén 21 elsőéves hallgató döntött úgy, hogy helyben szerzi meg mérnökinformatikusi oklevelét.  Az EFOP-3.4.3.-16.-2016-00023 azonosító számú, „Az Óbudai Egyetem komplex intézményi fejlesztései a felsőfokú oktatás minőségének együttes javítása érdekében” c. projekt keretében zajló képzésben, összesen 39 fő kezdte meg tanulmányait.

2019. szeptember 09. - hétfő
Székesfehérváron is megnyitották a tanévet

A Vörösmarty Színházban rendezték meg a „Székesfehérvári Felsőoktatási Intézmények Tanévnyitó Ünnepségét” 2019. szeptember 4-én. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatóin kívül, a BCE Székesfehérvári Campusának, valamint a Kodolányi János Egyetem elsőévesei részére hivatalosan is megkezdődött Székesfehérváron a 2019/2020-as tanév.

2019. szeptember 02. - hétfő
Új tanév, új vezetés, megújult arculat

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem 2019. július 15-től hivatalba lépett új rektora Ünnepi Szenátusi Ülés keretében nyitotta meg az Intézmény 2019/2020-as tanévét. A Jubileumi Tanévnyitó Ünnepségnek a Művészetek Palotája adott otthont 2019. augusztus 30-án.

2018. szeptember 14. - péntek
Ünnepélyes tanévnyitó a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen

Az Óbudai Egyetemen oktatott szakok népszerűsége növekedett, az elmúlt évhez képest több mint 10 százalékkal nőtt a felvett hallgatóink száma – hangsúlyozta Dr. Gáti József, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen tartott tanévnyitón. A szeptember 7-én tartott eseményen a helyben megvalósított felsőoktatás előnyeiről és a benne rejlő lehetőségekről is beszélt.

2017. szeptember 05. - kedd
Idén a tavalyinál több elsős kezdi meg tanulmányait az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem szeptember 4-ei tanévnyitó szenátusi ülésén jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja az intézmény kollégiumfejlesztését. Csaknem 3500 új hallgató kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait idén az Óbudai Egyetemen, nyolcvannal többen, mint egy évvel ezelőtt - annak ellenére is, hogy országos szinten a műszaki felsőoktatási területre jelentkezők száma 7,2 százalékkal csökkent ebben az időszakban. A műszaki, informatikai és gazdasági képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményben meghirdetett 14 szak közül hétre a legtöbb hallgatót az Óbudai Egyetem vette fel az országban. 

2016. szeptember 08. - csütörtök

Szeptember 5-én az Óbudai Egyetem 137. tanévét nyitotta meg Dr. Réger Mihály professzor, az intézmény ez év májusában kinevezett új rektora a Szenátus Ünnepi Tanévnyitó ülésén.

2015. szeptember 02. - szerda
Az Óbudai Egyetem Szenátusának Tanévnyitó Ünnepi Ülése

„Tehetséges, a világra nyitott szakembereket szeretnénk nevelni, akik a legújabb ismeretekkel felvértezve a társadalom hasznos tagjaivá válhatnak. Szép, de kemény munkával teli évek várnak Önökre. Egyetemi tanulmányaik időszaka egész további életpályájuk megalapozója, csak Önökön múlik, hogy ez az alapozás mennyiben lesz sikeres.

Kezdjék hát meg első tanévüket optimistán, tettre készen, tudatos erőfeszítéseket téve a sikerek érdekében, és mindennapi munkájuk során a minőséget szem előtt tartva.”

2014. szeptember 09. - kedd

Az Óbudai Egyetem szeptember 5-én tartotta nemzetközi tanévnyitó ünnepségét a 2014/2015-ös tanévet megkezdő külföldi hallgatók részére. A rendezvényen azok a diákok vettek részt, akik mérnöki és informatikai tanulmányaikat angol nyelven folytatják majd az intézményben.