Skip to main content

tanévnyitó

2018. szeptember 14. - péntek
Ünnepélyes tanévnyitó a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen

Az Óbudai Egyetemen oktatott szakok népszerűsége növekedett, az elmúlt évhez képest több mint 10 százalékkal nőtt a felvett hallgatóink száma – hangsúlyozta Dr. Gáti József, az Óbudai Egyetem általános rektorhelyettese a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen tartott tanévnyitón. A szeptember 7-én tartott eseményen a helyben megvalósított felsőoktatás előnyeiről és a benne rejlő lehetőségekről is beszélt.

2017. szeptember 05. - kedd
Idén a tavalyinál több elsős kezdi meg tanulmányait az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem szeptember 4-ei tanévnyitó szenátusi ülésén jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja az intézmény kollégiumfejlesztését. Csaknem 3500 új hallgató kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait idén az Óbudai Egyetemen, nyolcvannal többen, mint egy évvel ezelőtt - annak ellenére is, hogy országos szinten a műszaki felsőoktatási területre jelentkezők száma 7,2 százalékkal csökkent ebben az időszakban. A műszaki, informatikai és gazdasági képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményben meghirdetett 14 szak közül hétre a legtöbb hallgatót az Óbudai Egyetem vette fel az országban. 

2016. szeptember 08. - csütörtök

Szeptember 5-én az Óbudai Egyetem 137. tanévét nyitotta meg Dr. Réger Mihály professzor, az intézmény ez év májusában kinevezett új rektora a Szenátus Ünnepi Tanévnyitó ülésén.

2015. szeptember 02. - szerda
Az Óbudai Egyetem Szenátusának Tanévnyitó Ünnepi Ülése

„Tehetséges, a világra nyitott szakembereket szeretnénk nevelni, akik a legújabb ismeretekkel felvértezve a társadalom hasznos tagjaivá válhatnak. Szép, de kemény munkával teli évek várnak Önökre. Egyetemi tanulmányaik időszaka egész további életpályájuk megalapozója, csak Önökön múlik, hogy ez az alapozás mennyiben lesz sikeres.

Kezdjék hát meg első tanévüket optimistán, tettre készen, tudatos erőfeszítéseket téve a sikerek érdekében, és mindennapi munkájuk során a minőséget szem előtt tartva.”

2014. szeptember 09. - kedd

Az Óbudai Egyetem szeptember 5-én tartotta nemzetközi tanévnyitó ünnepségét a 2014/2015-ös tanévet megkezdő külföldi hallgatók részére. A rendezvényen azok a diákok vettek részt, akik mérnöki és informatikai tanulmányaikat angol nyelven folytatják majd az intézményben.

2014. szeptember 03. - szerda
Dr. Gáti József előadása

Az Óbudai Egyetem Szenátusa jubileumi ünnepi tanévnyitó ülését szeptember 1-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenytermében tartotta. 

2014. február 13. - csütörtök
Tanévnyitó külföldi hallgatóknak az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem 2014. február 7-én tanévnyitó ünnepséget rendezett a 2013/14-es tanévet keresztfélévben megkezdő külföldi hallgatói részére. A tanévnyitó ünnepségen azok a hallgatók vettek részt, akik tanulmányaikat angol nyelven, távol a hazájuktól kezdték el az intézmény négy különböző karán. 

2013. szeptember 25. - szerda

Az Óbudai Egyetem kezdeményezésére közös tanévnyitó ünnepséget tartottak a határon túli magyar tannyelvű felsőoktatási intézmények szeptember 20-án. Ez az első alkalom, hogy az Óbudai Egyetem és hat külhoni intézmény egy időben, de a Kárpát-medence különböző területein egymással virtuálisan összekapcsolódva nyitotta meg ünnepélyesen a tanévet.

2012. szeptember 04. - kedd

Az Óbudai Egyetem Szenátusának Ünnepi Kibővített Tanévnyitó Ülését szeptember 3-án a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében tartotta.

2011. szeptember 08. - csütörtök

Az Óbudai Egyetem rektora és szenátusa Doctor Honoris Causa, azaz díszdoktori címet adományozott Dr. Tőkés Lászlónak, a Partiumi Keresztény Egyetem elnökének, az Európai Parlament alelnökének.