Skip to main content

egyetem

2018. január 08. - hétfő
Az EKIK Élettani Szabályozások Kutatóközpontja az IEEE CDC 2017 világkongresszusán és egyetemi meghívott előadásokon

2017. december 12-15. között Melbourne-ben (Ausztrália) került sor az IEEE irányítástechnikai szervezetének, az IEEE Control Systems Society éves világkongresszusára, az 56. IEEE Conference on Decision and Control (CDC 2017)-re. 

2017. december 12. - kedd

Az Óbudai Egyetem 2018. január 1-től bevezeti az EOS könyvviteli integrált rendszerének beszerzési modulját. A beszerzési modul célja a tényleges kötelezettségvállalások rögzítését megelőző munkafolyamatok támogatása.

2017. december 12. - kedd

Az elmúlt évhez hasonlóan az ismétlődő munkavédelmi oktatás elektronikus felületen, a MOODLE rendszerében valósul meg.

2017. december 12. - kedd
Megújul az Intranet

Január 3-tól megújult és egyben kibővített tartalommal várja felhasználóit az Óbudai Egyetem intranetes felülete. A kialakított új struktúra célja, hogy hatékonyabbá tegye az intézményi működést és a belső kommunikációt.

2017. december 12. - kedd
Jövő év elejétől itt a Poszeidon új verziója

2018. január 1-től a Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer új verzióját használja majd egyetemünk, így a következő évre eső iktatásokat már ebben az új rendszerben kell elvégezni. A program használatáról, a változásokról az Informatikai Osztály oktatásokat szervezett december 11-én és 13-án az érintett kollégák számára, és igény esetén újabb oktatásokat tartanak a jövő évben. 

2017. december 05. - kedd
"Emlékek nélkül nemzetnek híre csak árnyék" - Magyar emlékek nyomában Európában c. tárlat válogatása
A Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Egyesület "Emlékek nélkül nemzetnek híre csak árnyék" - Magyar emlékek nyomában Európában c. tárlat válogatásának két hónapig az Óbudai Egyetem Bécsi úti kampusza ad helyet. A kiállítást megnyitja Dr. Gáti József, az Óbudai Egyetem általános rektor helyettese. A kiállítást Dr. Messik Miklós, a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület elnöke, mutatja be. A kiállítás megnyitója: 2017. december 6. 12:30
A kiállítás megtekinthető 2017. december 6 - 2018. január 15-e között.
2017. november 27. - hétfő
Kálmán Rudolf Professzori kitüntető cím alapítása a világhírű magyar tudós emlékére

Az Óbudai Egyetem és az idén 30 éves megalakulásának jubileumát ünneplő IEEE Hungary Section (a világ legnagyobb mérnöki szervezetének, az IEEE-nek magyarországi szervezete) a világhírű magyar származású Rudolf Kálmán tiszteletére Kálmán Rudolf Professzori címet alapított. A címet évente egy hazai és egy nemzetközi professzornak adományozzák, aki legalább tíz éves IEEE tagsággal rendelkezik, kiemelkedő nemzetközi tudományos teljesítményt mutat fel, valamint aki az Óbudai Egyetem és az IEEE HS érdekében hosszú időn keresztül, hazai és/vagy nemzetközi viszonylatban is jelentős munkásságot végzett.

2017. november 24. - péntek
Óbudai Egyetem Napja

Új szakok és képzések indítását tervezi az Óbudai Egyetem, főleg információ- és informatika-biztonsági területen – jelentette be prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora november 23-án, a felsőoktatási intézmény megalakulásának 8. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Jelezte, hogy a bővülő képzési portfolió mellett infrastrukturális fejlesztések is zajlanak 2018-ban az egyetemen.

2017. november 21. - kedd
Informatikatörténeti kiállítás az Óbudai Egyetemen.

Budapesten az Óbudai Egyetemen, a magyarországi mérnők képzés egyik vezető intézményében IT Evolúció címen különleges kiállítás látható, ami 40 tematikus összeállítással, több mint ezer eredeti tárgy segítségével szemlélteti az információtechnológiai (IT) forradalom hátterében lévő fejlődést a kezdetektől napjainkig.

2017. november 10. - péntek
„Ne gyújts rá!” Világnap

Egészségünket felerészben életmódunk határozza meg.  Életmódunk döntéseinktől függ. A rendezvény ezekhez a döntésekhez igyekszik tanácsokat, ötleteket adni interaktív formában, sok élménnyel, játékkal.