Skip to main content

Magyar Tudomány Ünnepe

2019. december 04. - szerda
Magyar Tudomány Ünnepe – ünnep a tudomány népszerűsítésére

Egyetemünkön minden évben jelentős figyelem irányul a Magyar Tudomány Ünnepére. Idén ez fokozottan érvényes volt, hiszen az egy hónapig tartó eseménysorozat részeként ünnepeltük az Óbudai Egyetem újjáalapításának 10. évfordulóját. A rendezvénysorozat keretében egyszerre több helyszínen, különböző időpontokban 16 szakmai konferenciát tartottak intézményünk valamennyi karán.

2018. november 12. - hétfő
Elkezdődött a Magyar Tudomány Ünnepe az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem november 5-23. között rendezi meg a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó eseménysorozatát – ezzel tisztelegve a magyar tudóstársadalom előtt. November 5-én tartották a Magyar Tudomány Ünnepe egyetemi nyitórendezvényét, melyen köszöntőt mondott Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára. Beszédében méltatta az intézmény kutatási eredményeit és ezek hasznosságát az egészségügyben. A rendezvényen az Óbudai Egyetem Szenátusa által alapított, az egyetemen oktatók és kutatók kiemelkedő tudományos eredményeinek, publikációs tevékenységének, valamint a hazai és nemzetközi tudományos életben betöltött szerepének elismerésére szolgáló díjak átadására is sor került. Az eseményt az egyetemen folyó, egészségügyet támogató kutatásokról szóló színvonalas előadások zárták.

2018. október 30. - kedd
Magyar Tudomány Ünnepe 2018

Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan november 5-23. között tudományos eseményekkel tiszteleg Egyetemünk a magyar tudóstársadalom előtt. A megnyitó ünnepséget november 5-én rendezzük Bécsi úti campusunkon, melyen a kiemelkedő tudományos eredményeket elérő hallgatók, doktoranduszok, oktatók és kutatók számos díjat és elismerést vehetnek át. Az eseményen Prof. Dr. Réger Mihály rektor és Dr. habil. Nádai László kutatási és nemzetközi rektorhelyettes mellett köszöntő beszédet mond Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára is.

2017. november 24. - péntek
Óbudai Egyetem Napja

Új szakok és képzések indítását tervezi az Óbudai Egyetem, főleg információ- és informatika-biztonsági területen – jelentette be prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora november 23-án, a felsőoktatási intézmény megalakulásának 8. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Jelezte, hogy a bővülő képzési portfolió mellett infrastrukturális fejlesztések is zajlanak 2018-ban az egyetemen.

2017. november 15. - szerda
Vállalatiránytás felsőfokon 2017 konferencia az Óbudai Egyetemen

A konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Közgazdasági Társaság Felelős Vállalatirányítási Szakosztálya, a Budapesti Értéktőzsde és az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara rendezte. 

2017. november 03. - péntek
Egyetemi kitüntetések a Magyar Tudomány Ünnepén

Az Óbudai Egyetem csaknem egy hónapon át színes rendezvénysorozattal kapcsolódik a Magyar Tudomány Ünnepéhez. Ez alkalomból a november 3-ai megnyitó ünnepségen számos díjat és elismerést vehettek át az egyetemen kiemelkedő tudományos eredményeket elérő hallgatók, doktoranduszok, oktatók és kutatók.

2017. november 02. - csütörtök
Egy hónapos rendezvénysorozat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem csaknem egy hónapon át színes rendezvénysorozattal kapcsolódik a Magyar Tudomány Ünnepéhez, amelynek tematikája ezúttal az emberközpontú tudomány. A november 3-ai megnyitó ünnepségen számos díjat és elismerést vehetnek át az egyetemen kiemelkedő tudományos eredményeket elérő hallgatók, doktoranduszok, oktatók és kutatók.

2016. december 14. - szerda
II. Kandó Ipari Fórum

Kandó II. Ipari Fórumán a kötelező gyakorlati idő drasztikus emelését javasolták az ipar képviselői

2016. november 04. - péntek
Magyar Tudomány Ünnepe az Óbudai Egyetemen

November 3-án megkezdődött a Magyar Tudományos Akadémia egy hónapos, határainkon túlra is kiterjedő rendezvénysorozata, a Magyar Tudomány Ünnepe, melynek aktuális mottója: „Oknyomozó tudomány”. A programsorozathoz idén is csatlakozott az Óbudai Egyetem, amelynek megnyitó ünnepségén díjakkal ismerték el a legjobb kutatókat.

2015. november 05. - csütörtök

Az Óbudai Egyetemen november 2-án kezdődött meg a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó egyetemi programsorozat azzal a céllal, hogy az Egyetem népszerűsítse a tudományos kutatómunkát, bemutassa eredményeit, továbbá mindenki számára közérthetővé tegye a kutatás és az oktatás összhangjának jelentőségét.