Skip to main content

stratégia

2016. szeptember 08. - csütörtök

Szeptember 5-én az Óbudai Egyetem 137. tanévét nyitotta meg Dr. Réger Mihály professzor, az intézmény ez év májusában kinevezett új rektora a Szenátus Ünnepi Tanévnyitó ülésén.

2016. március 16. - szerda
Megalakult az Óbudai Egyetem Konzisztóriuma

Az Óbudai Egyetem Konzisztóriuma 2016. március 10-én tartotta alakuló ülését. A Testület kiemelt feladata az intézmény stratégiai döntéseinek megalapozása, valamint a gazdálkodási tevékenység szakmai támogatása és ellenőrzése. Az Nftv. által meghatározott körben az Egyetem döntéseinek meghozatalához a Konzisztórium előzetes egyetértése szükséges. A Konzisztórium egyúttal figyelemmel kíséri és ellenőrzi az Egyetem gazdálkodási tevékenységének szakszerűségét is.

2015. október 19. - hétfő
Stratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem a Simon műanyagfeldolgozóval

Stratégiai megállapodást kötött Simon István egyéni vállalkozó és az Óbudai Egyetem, az ünnepélyes aláírásra a cég kőszárhegyi gyárépületében került sor. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szeptembertől indította el mérnökinformatikus alapszakon a duális képzést, amelynek keretében elméleti képzésükkel párhuzamosan a szerződött vállalatok valamelyikénél gyakorlati oktatáson vesznek részt és ösztöndíjat is kapnak a hallgatók.

2015. február 04. - szerda
Hibrid innovációs stratégia kidolgozása egyetemek, kutatóhelyek és a vállalkozások között

A TEMPUS pályázat keretében megvalósuló projekt (530319-TEMPUS-1-2012-1-DE-TEMPUS-JPHES) alapvető célja partnerségi stratégia kiépítése az ukrán egyetemek és vállalkozások között az európai informatikai outsourcing tapasztalatokra alapozva.