Skip to main content

alapítás

2015. október 07. - szerda

Hatszázhúsz éve, 1395. október 6-án adta ki IX. Bonifác pápa Luxemburgi Zsigmond magyar király kérésére az Óbudai Egyetem első alapítólevelét, mely az ország második, a főváros első egyeteme lett. Az Óbudai Egyetem korunk felsőoktatással kapcsolatos kihívásaira változatos, naprakész válaszokat ad. Innovatív tevékenységével megerősíti az intézmény értékeit és tartós fejlődési pályán halad, melynek során kreativitás, nyitottság, együttműködés és kiválóság jellemzi. A mai Óbudai Egyetem a felsőoktatási intézmények rangsorában mintegy 3200 felvett hallgatóval az előkelő 8. helyet, az állami ösztöndíjas felvett hallgatók rangsorában pedig a 6. helyet foglalja el.

2014. július 01. - kedd
Alba Regia Műszaki Kar

A Kormány 1139/2014. (III. 14.) számú határozata alapján a 2014. július 1-jén Székesfehérváron megalakult az Óbudai Egyetem hatodik kara, az Alba Regia Műszaki Kar.

2014. július 01. - kedd
Megalakult az első hazai, pilóta nélküli légijármű-rendszer klaszter

A hazai akadémiai, ipari, és civil szervezetek összefogásával 2014. június 26-án, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán megalakult Magyarország első, pilóta nélküli légijármű-rendszerek (UAS) tervezésével, gyártásával, és üzemeltetésével foglalkozó klasztere.