Skip to main content

geoinformatika

2014. december 04. - csütörtök
AIS 2014 konferencia

Az Alba Regia Műszaki Kar az Óbudai Egyetem hatodik önálló kara lett 2014. július 1-jén. A kar Mérnöki és a Geoinformatikai Intézetének munkatársai közösen, az egyetem szokásos AIS konferenciáján, a 2014. évi Applied Informatics and Related Area 9. szimpóziumán november 12-én oszthatták meg tudományos eredményeiket. A konferencia mottója: „New Faculty, New Ability”, jól tükrözi a két intézet kooperációjában rejlő lehetőségeket.

2014. október 03. - péntek

2014. szeptember 29-én az Óbudai Egyetem adott otthont a svájci székhelyű Leica Geosystems magyarországi szakmai napjának. 

2014. május 08. - csütörtök
Hallgatói közgyűlés a Geoinformatikai Karon

A Kormány 1139/2014. (III. 14.) számú határozata, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma állásfoglalása szerint 2014. július 1-től a Geoinformatikai Kar az Óbudai Egyetem keretében az Alba Regia Műszaki Kar részeként működik tovább Székesfehérváron.

2014. április 30. - szerda
Felsőoktatási fórum Székesfehérváron

A kormány tavaly augusztusi, kihelyezett ülésén tárgyalt a műszaki felsőoktatás jövőjéről és kezdeményezett egyeztetéseket a fehérvári képzések megtartása, szélesítése érdekében. Mindezek eredményeként született meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Óbudai Egyetem és Székesfehérvár Önkormányzata között egy háromoldalú elvi megállapodás, amely rögzíti az Alba Regia Műszaki Kar létrejöttét is.

2014. március 07. - péntek
Új karral bővül az Óbudai Egyetem

A kormány döntése értelmében véglegessé vált a döntés, hogy az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja (AREK) és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara (GEO) egyesülésével létrejön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara.