Skip to main content

jövő

2016. szeptember 02. - péntek

Augusztus 29-31 között 10. alkalommal rendezték meg az Óbudai Egyetemen a X.Innováció és Fenntartható Felszíni Közlekedés Konferenciát, melynek célja a hazai egyetemek és az ipar közötti stratégiai kooperáció erősítése a modern közlekedési trendek területein. Az előadásokon olyan témákat mutattak be és vitattak meg, mint a járműirányítás és fejlesztés, pneumatikus és elektromos járművek, „smart city technológiák” és a mérnöki innovációs tevékenységek.

2016. február 12. - péntek
Minden tudományterület mögött informatika lesz a jövőben

Elstartolt a Magyar Telekom Csoport ”Legyél Te is Informatikus!” pályaorientációs programja, melyben az Óbudai Egyetem is részt vesz. A program célja, hogy ledöntse a sztereotípiákat és kedvet ébresszen az informatikus pályához. Jelenleg több mint 10 000 informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról.

2014. július 14. - hétfő
Diplomásaink az átlagfizetések rangsorában a 2. helyen

A legfrissebb diplomás-pályakövetési rendszer felmérése alapján a mérnökök, informatikusok és közgazdászok járnak a legjobban a diplomájukkal. Az Óbudai Egyetem több kara is előkelő helyen szerepelt a ranglistán. 

2014. április 17. - csütörtök
Gondolatfa

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett.

2013. november 18. - hétfő
Jóföldi Endre

Jelenleg Magyarországon kritikusan alacsony a fiatalok vállalkozói hajlandósága és a fiatal vállalkozók száma. Ahhoz, hogy ez a tendencia megváltozzon, szükség van a társadalomban – és különösen a fiatalokban – élő vállalkozói kép megváltoztatására, a vállalkozói attitűd átformálására, és a vállalkozói szellem kibontakoztatására.