Skip to main content

felújítás

2019. április 30. - kedd
Ünnepélyes faültetés a felújított Kandó Kálmán Kollégium előtt

A Kandó Kálmán Kollégiumot érintő másfél éve tartó rekonstrukciós beruházás befejezésének, valamint műszaki átadásának alkalmából ünnepélyes faültetést rendezett az Óbudai Egyetem vezetése. A Bécsi úton álló, nyolcezer négyzetméteres Kollégium rekonstrukciója 3,4 milliárd forint kormányzati támogatással indulhatott el, amely 2019. szeptember 1-től mintegy 400 hallgatónak nyújt modern, XXI. századi, európai színvonalú szálláshelyet. Az esemény kapcsolódott az Óbudai Egyetem fennállásának 140 éves jubileumi rendezvénysorozatához.

2018. március 26. - hétfő
Modern külsőt kapott a teljes rekonstrukció alatt álló Kandó Kollégium

Az Óbudai Egyetem Bécsi úti Kandó Kollégiumának rekonstrukciója tavaly októberben kezdődött el, és 5 hónap alatt az épület modern külsőt öltött. A felújítás eredményeképpen az épület kívül-belül európai színvonalú diákszállóvá alakul át és több mint 400 hallgatónak nyújt majd európai színvonalú szálláshelyet.

2017. november 17. - péntek
Elkezdődött a Kandó Kollégium felújítása a Bécsi úton

Október végén elkezdődött az Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumának rekonstrukciója a III. kerültben. A Bécsi úton zajló beruházással egy színvonalas, több mint 400 férőhelyes diákszálló jön létre két szakaszban, mindösszesen 3,4 milliárd forintos kormányzati támogatással.

2016. március 09. - szerda

2015. március 7-én az Óbudai Egyetem vezetése az Alba Regia Műszaki Karon tartotta sajtótájékoztatóját, melynek témája a „Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap” pályázat támogatásával az Óbudai Egyetemen történt nagyléptékű fejlesztések bemutatása volt. A fejlesztések a régió vállalkozásainak szakemberigényét felmérve valósulnak meg és a struktúraváltási alap támogatásával az egyetem így eleget tud tenni a székesfehérvári műszaki felsőoktatás fejlesztéséről szóló kormányhatározat elvárásainak.

2015. július 03. - péntek
A kormány támogatásával kerül felújításra az-Óbudai Egyetem kollégiuma

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja az Óbudai Egyetem jelenleg üresen álló Kandó Kálmán Kollégiumának felújítását  ̶  jelentette be a nemzetgazdasági miniszter július 2-án az Óbudai Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

2014. október 10. - péntek
Megújult a Kiscelli utcai tornaterem

Szeptember 29-én ünnepélyes keretek között került átadásra a Kiscelli utcai felújított tornaterem. A megjelenteket, az egyetem vezetőit, dolgozóit és az építkezésben aktívan részt vevőket Dr. Fodor János rektor köszöntötte, majd ezt követően Dr. Rudas Imre korábbi rektor is üdvözölte a vendégeket. 

2013. február 14. - csütörtök

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség KEOP-5-3-0/A/09 „Épületenergetikai fejlesztések” tárgyú felhívására az egyetem „Épületenergetikai fejlesztések az Óbudai Egyetem Bécsi úti és Doberdó úti épülete vonatkozásában” címmel benyújtott pályázata 463.872.386,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2013. február 04. - hétfő
Energetikai fejlesztések az Óbudai Egyetemen

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség KEOP-5-3-0/A/09 „Épületenergetikai fejlesztések” tárgyú felhívására az egyetem „Épületenergetikai fejlesztések az Óbudai Egyetem Bécsi úti és Doberdó úti épülete vonatkozásában” címmel benyújtott pályázata 463.872.386,- Ft támogatásban részesült. A projektzáró rendezvényére február 11-én 10.00 órai kezdettel a Doberdó úti Tanácsteremben kerül sor.

2012. szeptember 17. - hétfő

Az Óbudai Egyetem stratégiai célja, hogy az európai felsőoktatási térséggel versenyképes, a XXI. század elvárásainak megfelelő infrastruktúrával rendelkezzen. Ebben kiemelt szerepet kap az intelligens tanulási környezet feltételeinek megteremtése, a modern informatikai hálózatokkal való ellátottság növelése.