Skip to main content

Bosch

2020. március 09. - hétfő
Tápegység építő verseny a Kandón

Öt ipari vállalat, a Bosch, a PCB Design, az Euricircuits, a Texas Instruments és a Würth Elektronik szervezésében indult el a múlt év szeptemberében az „Ipar az egyetemre megy 2019” nevű, DC/DC konverter építő verseny, melyben a Kandó Kar hallgatói a „Projektek az iparból” szabadon választható tárgy keretében vehettek részt. A verseny 2020 februárjában zárult le. Célja egy 6-18V bemeneti tápfeszültségű és 5V-os kimenetű, 1A terhelhetőségű tápegység megépítése volt, melyhez a szervezők biztosították a szükséges oktatásokat, illetve az alkatrészek többségét. A versenyen indulók feladata a tervezés, majd az összeszerelés volt.

2014. május 16. - péntek
II. helyezett lett az Óbudai Egyetem Safety Kart csapata

Az előkelő második helyen végzett az Óbudai Egyetem Safety Kart nevű csapata a „Legjobb műszaki megoldás” kategóriában a „Go-kart, Go-Bosch!” projekt idei versenyén, amelyet május 10-én rendezett meg a nagynevű multinacionális vállalat a Hungaroringen.

2014. április 29. - kedd
Citröen C-zero

„Green waves – International Spring School – Green Motions Along the Danube” címmel szervezett tavaszi egyetemet az Ulm-i Egyetem 2014. március 30. és április 16. között.

2014. április 17. - csütörtök
Gondolatfa

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft-ből mára jelentős vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett.

2013. április 25. - csütörtök
Világcsúcsdöntési kísérlet a Bánkin

Meghámoz, kifacsar, kicserél, kihegyez, elkészít? Finisben a BÁNKI 2013 Goldberg masinája.

2012. május 23. - szerda

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán működtetett szakmai körök lehetőséget kínálnak arra, hogy a kiemelkedő elméleti-gyakorlati felkészültségű, motivált hallgatók tehetségüket, kreativitásukat kibontakoztathassák.