Skip to main content

környezettudatosság

2019. április 10. - szerda
„Felsőoktatás az élhető jövőért” konferencia

Az Óbudai Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), valamint az ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért csoport közös szervezésében „Felsőoktatás az élhető jövőért” címmel, kétnapos konferencia kezdődött 2019. április 10-én. A szakmai rendezvény első napja és egyben megnyitója is az Óbudai Egyetemen zajlott.

2016. május 12. - csütörtök

Április végén hatodik alkalommal került megrendezésre a Te Szedd! környezetvédelmi akció.

2015. július 28. - kedd
Az Óbudai Egyetem csatlakozott a klímavédelmi kampányhoz

Prof. Dr. Fodor János rektor, Monszpart Zsolt kancellár és Dr. Gáti József intézményfejlesztési főigazgató felhívással fordult az Óbudai Egyetem Szenátusához annak érdekében, hogy a Testület csatlakozzon Áder János Köztársasági Elnök úr a http://www.elobolygonk.hu/ internetes felületen közzétett a „Párizsi klímacsúcs sikeréért” című kampányához.

2015. január 16. - péntek
Fotovoltaikus rendszer telepítése az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem stratégiai célja, hogy az európai felsőoktatási térséggel versenyképes, a XXI. század elvárásainak megfelelő infrastruktúrával rendelkezzen. Ebben kiemelt szerepet kap az intelligens tanulási környezet megteremtése, az épületek utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a káros anyagkibocsátás, valamint a fenntartási költségek csökkenése.

2014. április 29. - kedd
Citröen C-zero

„Green waves – International Spring School – Green Motions Along the Danube” címmel szervezett tavaszi egyetemet az Ulm-i Egyetem 2014. március 30. és április 16. között.

2013. február 25. - hétfő
Kisvízfolyások szennyezőanyag terhelése

A 2012/13 oktatási tanév első félévében a Környezetmérnöki Intézet Bodáné Dr. Kendrovics Rita és Soósné Berecz Márta vezetésével az előző projekt sikerére és tapasztalataira építve újból elindította a Környezeti elemek védelme I. – Vízminőség-védelem tárgyhoz kapcsolódó féléves vízminőség-védelmi projektet.

2013. január 30. - szerda
Az Óbudai Egyetem a világ „legzöldebb” egyetemei között

2012-ben harmadik alkalommal állította össze az indonéziai Universitas Indonesia a világ „legzöldebb” egyetemei rangsorát. A környezettudatosság szempontját figyelembe vevő nemzetközi megmérettetésben helyet kaptak a hazai felsőoktatási intézmények legjobbjai.

2012. október 26. - péntek

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség KEOP-5-3-0/A/09 „Épületenergetikai fejlesztések” tárgyú felhívására az egyetem „Épületenergetikai fejlesztések az Óbudai Egyetem Bécsi úti és Doberdó úti épülete vonatkozásában” címmel benyújtott pályázata 463.872.386,- Ft támogatásban részesült.

2012. október 12. - péntek
Mi történt az odúban?

A madridi Solar Decathlon Europe innovációs versenyen a résztvevő csapatok saját tervezésű és kivitelezésű, kizárólag napenergiát hasznosító, energia-hatékony lakóépületekkel mérték össze tudásukat.

2012. október 03. - szerda
Épületenergetikai fejlesztés az Óbudai Egyetemen

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség KEOP-5-3-0/A/09 „Épületenergetikai fejlesztések” tárgyú felhívására az egyetem „Épületenergetikai fejlesztések az Óbudai Egyetem Bécsi úti és Doberdó úti épülete vonatkozásában” címmel benyújtott pályázata 463.872.386,- Ft támogatásban részesült.