Skip to main content

Trefort

2017. április 24. - hétfő
XXXIII. OTDK Trefort csapat

A szekciónak a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara, valamint az Egészség- és Sporttudományi Kara közösen adott helyet. A nagyszabású seregszemlére 2017. március 23 és 25 között került sor Győrben. Egyetemünket három mérnöktanár szakos hallgató képviselte, mindhárman a határon túli, szabadkai kihelyezett képzésünkben vettek részt. Mindhármuk konzulense Prof. Dr. Tóth Péter a Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ egyetemi tanára volt.

2016. augusztus 15. - hétfő
Egyetemünk hallgatója, Rédli András olimpiai bronzérmes!

Rédli András, az Óbudai Egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központjának hallgatója a magyar férfi párbajtőrcsapattal bronzérmet szerzett a riói olimpián.

2015. szeptember 15. - kedd
Gyarmati Éva

A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a korábbi évekhez hasonlóan az idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit.

2014. december 01. - hétfő

A Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ első alkalommal adott át okleveleket az egyetem tizenhárom oktatójának, akik sikerrel elvégezték a TÁMOP-4.1.2.b.2-13/1-2013-0002 projekt keretében szervezett felsőoktatási mentorképzését.

2014. december 01. - hétfő

November 13-án a kapcsolatok elmélyítése és a közös tevékenység harmonizálása érdekében összegyűltek az Óbudai Egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ és a mérnöktanár szakos hallgatók iskolai gyakorlatainak megvalósításában közreműködő budapesti és szerbiai középiskolák vezetői, tanárai.

2014. december 01. - hétfő

Az egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja november 20-án negyedik alkalommal rendezte meg konferenciáját, mely egyedülálló seregszemléje a szakmai pedagógusok képzésében érdekelt szakembereknek.

2014. június 12. - csütörtök

Rédli András, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar vállalkozásfejlesztés mesterszakos és a Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ okleveles mérnöktanár hallgatója a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében bejutott a szombat esti döntőbe, ahol aranyérmet nyert. Ezzel az éremmel András pályája eddigi legkimagaslóbb eredményét érte el egyéniben.

2012. október 11. - csütörtök
Jubileumi mérnökpedagógiai konferencia Ausztriában

40 évvel ezelőtt, 1972-ben Klagenfurtban alakult meg a Nemzetközi Mérnökpedagógiai Társaság (IGIP − Internationale Gesellschaft für Ingenieur-Pädagogik). Ekkor kezdte meg működését a Klagenfurti Mérnökpedagógiai Kar, amelynek az IGIP-en belül azóta is központi szerepe van a mérnöktanárok képzésében és a képzés nemzetközi elismertetésében.

2011. november 25. - péntek

2011. november 17-én a Magyar Szakképzési Társaság (MSZT) éves közgyűlésén Dr. Simonics István, az egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ főiskolai docense kapta meg a Szakképzésért díjat – oklevél és aranygyűrű –, amelyet Dr. Szenes György elnök adott át.

2011. október 14. - péntek

A Nemzetközi Mérnökpedagógiai Társaság (IGIP = Internationale Gesellschaft für Ingenieur-Pädagogik) 2011-ben felkérte egyetemünk oktatóját, Tóth Bélánét, a Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ egyetemi tanárát a Társaságon belül működő Nemzetközi Monitoring Bizottságban való közreműködésre.