Skip to main content

online

2021. április 07. - szerda
25. Állásbörze az Óbudai Egyetemen – online

Az Óbudai Egyetem idén is megrendezi Állásbörzéjét, immár 25. alkalommal. A minden évben nagy érdeklődésre számot tartó eseményt idén a pandémiás helyzetre tekintettel, rendhagyó módon online platformon tartják meg. Az érdeklődőket a negyedévszázados jubileumi eseményen számos neves cég páratlan állásajánlattal várja a virtuális térben 2021. április 27-én.

2021. április 07. - szerda
„Drónok harca” a Bánki Karon

Sikeres online konferenciát tartott az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara, valamint a Magyar Természettudományi Társulat (MTT) a közelmúltban „Drónok harca – veszélyek és lehetőségek” címmel.  

2021. március 30. - kedd
PowerShell tanfolyammal segítik a hallgatók képzését

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Alba Regia Műszaki Kara és a Hydro Extrusion Kft. (Hydro) együttműködésének részeként a cég ingyenes, 9 hetes PowerShell tréninget hirdetett az ÓE hallgatói számára. A tanfolyam iránt nagy érdeklődés mutatkozott. Nem véletlenül, hiszen a résztvevők olyan szakmai ismeretekhez juthatnak elvégzésével, amelyeknek nagy hasznát vehetik munkájuk során, a gyakorlati életben is.  

2021. március 24. - szerda
2021 Virtual Taiwan Career Talk

Az Óbudai Egyetem partnere, a Taipei Representative Office (TRO) a Taiwan-i High-Tech cégek (ASUS, RealTek, stb) képviseletében virtuális toborzó napot szervez kimondottan az ÓE hallgatói számára.

2021. március 16. - kedd
Nagy érdeklődés kísérte a MATLAB szoftver bemutatását

A Gamax Laboratory Solutions mérnök és egyetemi kapcsolatokért felelős kollégái online tájékoztató előadást tartottak arról, hogy milyen eszközökkel segítheti a MATLAB a távoktatást, digitális tanulást. Az online térben megrendezett konferenciát nagy érdeklődés övezte.

2021. március 11. - csütörtök
Zenuit Meetup és Projekthónap a Keleti Karon

A Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézete, valamint a jövő közösségéhez tartozó ZENUIT kezdeményezés projekthónapot szervez a kar valamennyi érdeklődő hallgatója számára.

2021. március 11. - csütörtök
Ingyenesen elérhetőek a karrierépítéssel, pszichológiai témákkal, tanulással kapcsolatos online füzetek

A Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (FETA) online elérhető füzeteket jelentetett meg, melyek hasznos segítséget nyújtanak karrierépítéssel, pszichológiai témákkal, tanulással és a Covid-19 járvánnyal kapcsolatban a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára.

2021. március 09. - kedd
VETATHON ötletverseny - ÓE hallgatók a győztesek között

Nagyszerű ötletek születtek az Állatorvostudományi Egyetem és az Óbudai Egyetem (ÓE) közös szervezésű, fantasztikus hangulatú ötletversenyén, a VETATHON-on, „Az állatok és a pandémia” témakörében. A csapatok a 24 órás megmérettetés során egy általuk felállított probléma megoldására tettek javaslatot és demonstrálták is innovatív ötleteiket. Több ÓE hallgató is kiemelkedő teljesítményt nyújtva, az egyik nyertes csapat tagjaként zárta a versenyt. A harmadik helyen végzett Vengineers nevű csapat tagjai közül többen az Óbudai Egyetem hallgatói: Molnár Albert, Viktor Patrik, Kovács Evelin, Simon Dániel.

2021. március 01. - hétfő
Korabeli építészeti mintarajzok XXI. századi újraértelmezése

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar „Korabeli építészeti mintarajzok XXI. századi újraértelmezése” címmel virtuális kiállítást rendez. A páratlan gyűjteményből összeállított tárlat folyamatosan megtekinthető.