Skip to main content

online

2021. január 11. - hétfő
Educatio online – Egyedi standdal jelentkezik az ÓE!

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, a szervezők idén rendhagyó módon online platformon rendezik meg 2021. január 21. és 23. között. A továbbtanulni készülő diákok – mint minden évben – most is, minden részletre kiterjedő tájékoztatást kaphatnak. Az Óbudai Egyetem többek közt egyedi standdal, kisfilmekkel, információs anyagokkal várja az érdeklődőket a felsőoktatási seregszemlén.

2020. december 21. - hétfő
Kibermedicina webinárium az Óbudai Egyetemen

Online szimpóziumot rendezett az Óbudai Egyetem Kiberorvosi Kompetencia Központjának (továbbiakban: KIKOK) nyertes pályázatát megvalósító szervezeti egység, valamint konzorciumi partnerei (3DHISTECH Fejlesztő Kft., ELKH Természettudományi Kutatóközpont) a közelmúltban. A 2019-1-3-1-KK-2019-00007 azonosítószámú „Innovációs szolgáltató bázis létrehozása diagnosztikai, terápiás és kutató célú kiberorvosi rendszerek fejlesztésére” című projekt célkitűzéseit és eddigi eredményeit mutatták be.

2020. december 18. - péntek
Online konferencia a projektoktatásról a Rejtő karon

Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban – Oktatás a fenntarthatóságért, fenntarthatóság az oktatásban címmel rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát online platformon az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon (ÓE RKK). A szervezők célja többek közt az volt, hogy elősegítsék az oktatás megújulását.

2020. november 27. - péntek
X. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferencia

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja (KVK-TMPK) a Tudomány Napja eseményeinek keretében rendezte meg a X. Jubileumi Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferenciát online az MS Teams alkalmazással november 20-án.

2020. november 27. - péntek
Térinformatika Napja az Alba Regia Műszaki Karon

Idén, a szokásostól eltérően a vírushelyzetre tekintettel online formában szervezték meg a „Mérd meg, mutasd meg” versenyt a Geoiformatikai Intézet Térinformatika Napja alkalmából. Az eseményre középiskolás diákok csatlakoztak be Pécsről és Székesfehérvárról.

2020. november 26. - csütörtök
Online térben a Kandó konferenciák

Sikeresen rendezte meg hagyományos konferenciáit a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar (KVK) november 18-20. között. A járványügyi helyzet megkövetelte, hogy mindkét konferencia online módon valósuljon meg, amely forma új módszereket, új szervezési megoldásokat igényelt.

2020. június 12. - péntek
Textil hulladékgazdálkodási konferencia - online

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar az INTERREG Central European Initiative ENTeR projektjéhez csatlakozva, az INNOVATEX Zrt.-vel karöltve, online textil hulladékgazdálkodási konferenciát és tréninget szervezett május 28.-án. A webinaron több ismert hazai textilipari szakember mellett a kar oktatói is tartottak előadásokat. A számos médiacsatornán meghirdetett esemény iránt a hallgatók is élénken érdeklődtek.

2020. május 25. - hétfő
Az Óbudai Egyetem első nemzetközi virtuális konferenciája

Virtuális platformon tartották meg az eredetileg temesvári helyszínre, személyes találkozás mellett tervezett IEEE 14th International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2020) konferenciát.

2020. május 05. - kedd
51. TDK-konferencia a weben

Az eddigi gyakorlattól eltérően, online tartotta meg a Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK) az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa. Az érdeklődés a nehézségek ellenére hasonló volt a múlt évihez, a Konferenciát 16 szekcióban rendezték.

2020. március 25. - szerda
Tájékoztatás hallgatók részére a távoktatási munkarendről az Óbudai Egyetemen

2020. március 23-án, hétfőn újra megkezdődött az oktatás az Óbudai Egyetemen a szorgalmi időszak 5. oktatási hététől az eredeti órarend szerinti ütemezésben. Ettől kezdve visszavonásig távoktatási munkarendet vezettünk be. Ezen időszak alatt a hallgatók nem léphetnek az Egyetem területére, kötelesek az online kurzusokon részt venni, a módosított követelményrendszert teljesíteni.