Skip to main content

online

2020. június 12. - péntek
Textil hulladékgazdálkodási konferencia - online

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar az INTERREG Central European Initiative ENTeR projektjéhez csatlakozva, az INNOVATEX Zrt.-vel karöltve, online textil hulladékgazdálkodási konferenciát és tréninget szervezett május 28.-án. A webinaron több ismert hazai textilipari szakember mellett a kar oktatói is tartottak előadásokat. A számos médiacsatornán meghirdetett esemény iránt a hallgatók is élénken érdeklődtek.

2020. május 25. - hétfő
Az Óbudai Egyetem első nemzetközi virtuális konferenciája

Virtuális platformon tartották meg az eredetileg temesvári helyszínre, személyes találkozás mellett tervezett IEEE 14th International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2020) konferenciát.

2020. május 05. - kedd
51. TDK-konferencia a weben

Az eddigi gyakorlattól eltérően, online tartotta meg a Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK) az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa. Az érdeklődés a nehézségek ellenére hasonló volt a múlt évihez, a Konferenciát 16 szekcióban rendezték.

2020. március 25. - szerda
Tájékoztatás hallgatók részére a távoktatási munkarendről az Óbudai Egyetemen

2020. március 23-án, hétfőn újra megkezdődött az oktatás az Óbudai Egyetemen a szorgalmi időszak 5. oktatási hététől az eredeti órarend szerinti ütemezésben. Ettől kezdve visszavonásig távoktatási munkarendet vezettünk be. Ezen időszak alatt a hallgatók nem léphetnek az Egyetem területére, kötelesek az online kurzusokon részt venni, a módosított követelményrendszert teljesíteni.

2020. március 18. - szerda
Online mentálhigiénés tanácsadás

A távoktatás ideje alatt is van lehetőség pszichológus szakember felkeresésére. 

2016. október 28. - péntek
Mateking Logó

Megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Macroweb Internet Consulting Company az Analízis1 című online oktatási tananyag használatáról, elsősorban az elsőéves hallgatók számára a www.mateking.hu oldalon keresztül.

2015. január 12. - hétfő

Kiváló kezdeményezésnek és eredményes kísérleti félévnek könyvelték el a Kárpát-medencei Online Oktatási Centrum (K-MOOC) létrejöttét és első féléves tevékenységét a programhoz csatlakozott magyarországi és határon túli magyar tannyelvű felsőoktatási intézmények képviselői az Óbudai Egyetemen 2015. január 8-án tartott első hivatalos találkozójukon. 

2014. szeptember 02. - kedd

Az Óbudai Egyetem 2014. szeptember 1-jén az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ részeként Kárpát-medencei Online Oktatási Centruma (K-MOOC) megnyitotta kapuit.

2012. december 12. - szerda
ARIV 2012 döntő az Alba Regia Egyetemi Központban

Immár harmadik alkalommal rendeztük meg a középiskolások számára informatika versenyünket. A verseny Interneten keresztül zajlik, a résztvevők egy honlapon  regisztrálnak, itt kapják meg a feladatokat és itt jelenik meg a pontozás utáni eredmény is.

2012. február 16. - csütörtök
Elérhető online adatbankok

Az elmúlt időszakban több könyvtári adatbázis került elérhetővé az intézmény dolgozói számára. 2012. február 29-ig van lehetőség az összes Web of Science indexben való keresésre.