Skip to main content

online

2021. június 15. - kedd
Formabontó építészeti gyűjtemény online!

Több mint egy évnyi kutató- és szerkesztői munka után Aczél Gábor és az Ybl oktatója, Lukovich Tamás gondozásában a „Ki kicsoda a magyar urbanisztikában” projekt első fázisaként kezdetét vette az urbanistak.hu honlap szerkesztése.

2021. június 10. - csütörtök
Hasznos volt az RKK részvétele a szakmai webinaron

A textil és ruházati ipar fenntartható pályára állításának lehetőségeiről volt szó a 2021. május 31-én online formában megrendezett „TEX2GREEN webinar II.” eseményén, melybe az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar is bekapcsolódott. A rendezvényen a hazai lakástextil gyártás egyik zászlóshajója, a Naturtex Kft. és a bútoripari beszállítóvá vált egykori ruhaipari cég, az Unicon Zrt. mutatkozott be. Mint kiderült, a környezet védelme és a munkavállalók jóléte is fontos a hazai textil- és ruhaipari vállalkozásoknak.

2021. június 04. - péntek
Online szemeszterek a világ legjobb egyetemein

Páratlan lehetőséget, Campus Mundi digitális kreditszerzés ösztöndíjat kínál a Tempus Közalapítvány hallgatók részére, akik a világ legjobb egyetemein online végezhetnek el egy szemesztert idén ősszel. Ehhez Campus Mundi ösztöndíj-támogatásra pályázhatnak.

2021. június 04. - péntek
A Villamosmérnökök Magyarországi Egyesülete megtartotta rendes közgyűlését

Dr. Haidegger Tamás, a Villamosmérnökök Magyarországi Egyesülete (VME) elnöke vezetésével lezajlott az egyesület közgyűlése, az aktuális járványügyi korlátozásoknak megfelelően, Zoom rendszeren keresztül 2021. május 17-én.

2021. június 03. - csütörtök
SACI 2021 konferencia

Az Óbudai Egyetem, a Temesvári Műszaki Egyetem és az IEEE Hungary Section közös szervezésében idén 15. alkalommal rendezték meg az IEEE International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics (SACI 2021) konferenciát május 19. és 21. között.

2021. május 20. - csütörtök
Szimpózium a Fuzzy Alapú Mérnöki Rendszerekről

Harmadik alkalommal tartották meg a Szimpózium a Fuzzy Alapú Mérnöki Rendszerekről (SzaFARi) című rendezvényt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakosztályaként működő Magyar Fuzzy Társaság és a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Mechatronikai és Járműtechnikai Intézetének közös szervezésében 2021. május 17-én.

2021. május 19. - szerda
Rektori utasítás a záróvizsgáztatás rendjéről

A veszélyhelyzet kapcsán érvényes Kormányrendeletre tekintettel az Óbudai Egyetemen a 2020/2021. tanév 2. félévében megtartandó záróvizsgákra vonatkozóan Prof. Dr. Kovács Levente rektor új utasítást adott ki. Ennek egyik legfontosabb pontja, hogy a hallgatók, az oktatók és a munkatársak egészségének védelme érdekében a záróvizsgákat a személyes jelenlét elkerülése érdekében, online formában kell lebonyolítani.

2021. május 19. - szerda
InnoVeTAS 2021 konferencia az innovatív megoldásokról

A Mechatronikai és Járműtechnikai Intézet – az Emerson Automation FCP Kft. támogatásával - 5. alkalommal rendezett nemzetközi Agria konferenciát az innovatív járműtechnológiákról és az automatizálási megoldásokról (5th Agria Conference on Innovative Vehicle Technologies and Automation Solutions) 2021. május 13-án, ezúttal online formában. A szervezők fő célja az volt, hogy lehetőséget teremtsenek korunk innovatív járműveinek ipari automatizálás-fejlesztésével foglalkozó szakemberei számára, hogy bemutassák eredményeiket, megosszák tapasztalataikat.

2021. május 13. - csütörtök
Nézzünk szembe a klímaváltozással!

Klímabörze az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetméröki Karán 2021. május 18-án az ÓE MS Teams ONLINE térben.