Skip to main content

elhunyt

2016. szeptember 26. - hétfő
Elhunyt Prékopa András matematikus, az MTA rendes tagja

Életének 88. évében, 2016. szeptember 18-án családja körében elhunyt Prékopa András akadémikus. Személyében az operációkutatás és az alkalmazott matematika kiemelkedő képességű kutatóját és oktatóját, valamint kivételes tudományszervezői készségekkel rendelkező pályatársát veszítette el a magyar tudományos közösség.

2016. július 06. - szerda
Búcsú Kálmán Rudolftól

2016. július 2-án, életének 86. évében elhunyt Kálmán Rudolf, a rendszertudomány matematikai alapjainak megalkotója, aki a legmagasabb amerikai kitüntetések és nemzetközi elismerések mellett is büszke volt magyar akadémiai tiszteleti tagságára, az Óbudai Egyetem tiszteletbeli doktori címére.

2016. április 03. - vasárnap
Dr. Kovács Mihály

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Kovács Mihály, az Óbudai Egyetem c. egyetemi docense, hosszan tartó türelemmel viselt, súlyos betegség után életének 72. évében elhunyt.

2016. március 24. - csütörtök
Nekrológ Fodor János 1956-2016

Fodor János, 1956-2016

2015. december 16. - szerda
Benkó Sándor

Mély fájdalommal értesültünk, hogy életének 76. évében Benkó Sándor, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, a Benkó Dixieland Band alapítója, egyetemünk tiszteletbeli docense és díszpolgára kedd este váratlanul elhunyt.

2015. november 30. - hétfő

Rövid, de súlyos betegség után, 53 éves korában elhunyt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere.

2015. szeptember 07. - hétfő

Mély fájdalommal és megrendüléssel értesültünk, hogy életének 67. évében elhunyt Madarász László villamosmérnök, a Kassai Műszaki Egyetem Villamos és Informatikai Kar, Kibernetika és Mesterséges Intelligencia Tanszék professzora, az Óbudai Egyetem tiszteletbeli doktora.

2015. június 29. - hétfő
Bejczy Antal

Mély fájdalommal és megrendüléssel értesültünk, hogy életének 86. évében elhunyt Bejczy Antal fizikus, az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA Jet Propulsion Laboratory magyar származású vezető kutatója, a California Institute of Technology professzora, a Washington University in St. Louis professzora, a nemzetközi űrkutatás és robotika kiemelkedő személyisége, az Óbudai Egyetem tiszteletbeli doktora, az egyetem iRobottechnikai Központjának névadója.

2014. június 19. - csütörtök

Életének 74. évében, súlyos betegség után elhunyt Prof. Dr. Roska Tamás Széchenyi-díjas villamosmérnök, informatikus, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, az Óbudai Egyetem díszpolgára.