Skip to main content

Hallgatóknak

2019. február 20. - szerda
Az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola speciális szekciója a SAMI 2019 konferencián

Az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola (AIAMDI) megalakulása óta támogatja hallgatóinak új, saját kutatási eredményeket bemutató előadásait olyan konferenciákon, amelynek a doktoriskolai követelményeket kielégítő kiadványai bármikor és bárhonnan elérhetően, az AIAMDI informatikai és matematikai tudományterületein rangos digitális könyvtárakba kerülnek. 

2019. február 19. - kedd
Búcsúzunk Dr. Jancsók Ferenctől

Mély megrendüléssel értesültünk arról, hogy Dr. Jancsók Ferenc c. egyetemi docens, az Óbudai Egyetem jogelődje, a Bánki Donát Műszaki Főiskola főigazgató-helyettese, tanszékvezető főiskolai tanára, életének 93. évében elhunyt.

2019. február 18. - hétfő
Színes város kiállítás az óbudai campuson

Koppány Attila festőművész Színes város című kiállítása február 25-én nyílik meg a Bécsi úti campus aulájában. A tárlaton a művész legújabb alkotásai tekinthetők majd meg egy hónapon keresztül.

2019. február 15. - péntek
Együttműködési megállapodás az Óbudai Egyetem és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány között

2019. február 14-én – a Be Smart szakmai nap és partnertalálkozó keretében – kötött együttműködési megállapodást a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és az Óbudai Egyetem a fővárosi vállalkozások fejlesztése érdekében.

2019. február 14. - csütörtök
SKKK érettségi felkészítő

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (SKKK) 2019. február 8-án indította el érettségi felkészítő kurzusait matematikából, informatikából és angol nyelvből Salgótarjánban a Meredek úti telephelyén. A középiskolás és továbbtanulni szándékozó fiatalok számára meghirdetett felkészítőre szép számmal jelentkeztek a diákok a megye középiskoláiból.

2019. február 13. - szerda
Országos Innovációs Fórum Salgótarjánban a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az Óbudai Egyetem részvételével

Az Óbudai Egyetem innovációs igazgatója, a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely (SKKK) igazgatója és pályaorientációs tanácsadója is részt vett azon a regionális fórumon, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szervezett Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérésére.

2019. február 12. - kedd
Az OTDK Had- és Rendészettudományi Szekció programja

Ez évben a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Had- és Rendészettudományi Szekciója kerül megrendezésre, az Óbudai Egyetem Józsefvárosi kampuszán. A három napos rendezvényen közel 200 résztvevőt várnak a rendezők, köztük középiskolás diákokat, és a határon túlról érkező megfigyelőket és kísérő tanáraikat is.

2019. február 11. - hétfő
Félévindító vezetői értekezlet

Az Egyetem menedzsmentje – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – minden oktatási félév indításakor kétnapos vezetői értekezlet keretében tekinti át az intézmény helyzetét és határozza meg a következő időszak feladatait. A 2018/19. tanév II. félévindító vezetői programjára február 8-9-én került sor, a rektor és helyettesei, a dékánok és a központ főigazgató és igazgató, valamint a kancellárhelyettes és gazdasági igazgató részvételével. Ez alkalommal Dr. Réger Mihály rektor által előterjesztett program szerint a stratégiai kérdések megvitatása került a tanácskozás homlokterébe.

2019. február 08. - péntek
Átadtuk a Leginnovatívabb szakdolgozat és a Csomagolás nélkül lehetséges? pályázatok díjait

2019. január 30-án került megrendezésre a Leginnovatívabb szakdolgozat/diplomamunka, valamint a Csomagolásmentes Nap alkalmából Csomagolás nélkül lehetséges? néven meghirdetett pályázatok ünnepélyes díjátadója az egyetem Pauli előadójában. Prof. Dr. Kisfaludy Márta, a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar intézetigazgatója, Dr. habil. Tick József rektorhelyettes és Kersánszki Tamás innovációs igazgató adták át a díjakat.

2019. február 07. - csütörtök
Célegyenesben az OTDK Had- és Rendészettudományi és Informatika Tudományi Szekció szervezése

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Tudományos Akadémia fővédnökségével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a TDK-ért Közhasznú Alapítvány támogatásával zajló szekciókban, a nevezések lezárultával az OTDT lépviselő látogatást tettek az Óbudai Egyetemen.