54. Tudományos Diákköri Konferencia

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa meghirdeti az intézmény 54. Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az Egyetem vezetése elkötelezett az önként vállalt hallgatói tudományos tevékenység támogatásában, ezért azt javasolja a hallgatóknak, hogy a korábbiakhoz hasonló lelkesedéssel folytassák a TDK munkájukat. A karonkénti szervezésű konferenciák november 17-én a rektori szünetben lesznek megtartva.

A 70 éves hagyománnyal rendelkező tudományos diákköri mozgalom (röviden TDK) a tehetséggondozás speciális formája a magyarországi felsőoktatásban. A tudományos diákkörökben az oktatók konzultálásával, segítségével a hallgatók kutatási tevékenységet végeznek azzal a céllal, hogy a tudományos műhelymunka révén minőségi többlettudást szerezzenek, alkotási, fejlesztési folyamatban vegyenek részt. Eredményeiket pályamunkákban összegzik, melyeket két fős bírálóbizottság véleményez, majd pedig látványos előadások formájában mutatják be munkájukat a Tudományos Diákköri Konferencián. Ezek az események egyben versenyek is, ahol a zsűri helyezésekkel díjazza a legjobbakat, és javasolják részvételüket a kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK). Mára a tehetséges középiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a TDK mozgalomba.

 

A Tudományos Diákköri Konferenciát november 17-én szerdán, karonként eltérő ütemezéssel rendezik meg a kari TDK műhelyek. A konferencia lebonyolításáról és pontos időzítéséről az egyes karok adnak majd információt a jelentkező hallgatóknak, konzulenseknek, zsűritagoknak, érdeklődő középiskolásoknak, vendégeknek.

 

Az Óbudai Egyetem 2020/21. tanévi TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt "Hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása" című pályázata (NTP-HHTDK-20).

 

További részletek:

http://uni-obuda.hu/tdk/aktualis

http://uni-obuda.hu/tdk/dolgozatok

http://uni-obuda.hu/tdk/programfuzet

Frissítve: 2021.11.18.

Legfrissebb cikkek