Bánkis Pneumobillal és Vespákkal a mellrák ellen

Óbudai Egyetem Bánki Kar PowAir pneumobil csapata, a Mellrákinfó Egyesület és a Vespa Club Budapest közös figyelemfelkeltő felvonulást tartott a Four Seasons szálloda előtti Széchenyi István téren 2021. október 22-én. A látványos megmozdulás célja az volt, hogy a résztvevők a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából felhívják a figyelmet a mammográfiai szűrés, a megelőzés fontosságára.

A motoros felvonulást a Bánki Kar másod- és harmadéves hallgatói által épített, sűrített levegő meghajtással működő autója vezette, melyet feltűnő, rózsaszín borítással láttak el az alkalomhoz illően. A csapat figyelemfelkeltő ötlete onnan eredt, hogy az egyetem autóin több hölgy is dolgozik, illetve sok egyéb munkaterületen, például a motorsportban is, ahol a 10-12 órás munkanapok során könnyen megfeledkezhetnek a szűrővizsgálatokról.



A fiatalok a rózsaszín versenyautóval megkeresték Halom Borbálát, a Mellrákinfó Egyesület vezetőjét, és a közös munkával egyenes út vezetett a felvonulás megvalósításáig – tudtuk meg Hasilló Györgytől, a kar igazgatási ügyintézőjétől, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a csapat tagjainak: Éles Leventének (vezérlés), Tóth Jánosnak (pneumatika), Dunavölgyi Dávidnak, Buza Domonkosnak, Molnár Mártonnak (gyártás), valamint végül, de nem utolsósorban Labutyin Máténak (menedzsment). Hozzátette: továbbá köszönjük a csapat nevében a szponzorok és partnerek segítségét, amit az elmúlt 1 év során nyújtottak, valamint külön köszönetet érdemelnek a Bánki Nagyműhelyében dolgozó munkatársak és az OUR Team, az Óbudai Egyetem Formula Student csapatának kompozitos lányai. Köszönjük a Bánki Hallgatói Önkormányzat támogatását és Kovács Gábor, a TindAir pneumobil csapat vezetőjének segítségét is.



Fotók: Dombóvári Tamás és PowAir csapat
Frissítve: 2021.11.18.

Legfrissebb cikkek