SISY 2021 konferencia

Az IEEE 19th International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY 2021) nemzetközi tudományos rendezvényt 2021. szeptember 16-18. között tartották meg online formában.

A szabadkai Városháza gyönyörű díszterme és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola végtelen vendégszeretete idén ismét elérhetetlen az IEEE 19th International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY 2021) résztvevői számára. A korlátozások figyelembevétele és a vírus elleni védekezés jegyében a konferencia Zoom platformon valósult meg.



A megnyitó eseményen Prof. Dr. Kovács Levente, a konferencia általános elnöke, az Óbudai Egyetem rektora, az IEEE Hungary Section vezetője elismeréssel szólt a rendezvény hosszú évek alatti fejlődéséről, a szakmai tudományos életben elért eredményekről és arról a felelősségteljes munkáról, amely alapján a konferencia világszínvonalúvá vált.



Dr. Takács Márta, a Szervezőbizottság elnöke méltatta a szervezési munka rugalmasságát és eredményességét, valamint köszönetet mondott a szerzőknek, bírálóknak, bizottsági tagoknak az áldozatos munkájukért, ami alapján összeállt a program. Az IEEE Hungary Section alelnöke, Dr. Drexler Dániel András kiemelte az IEEE rendkívül fontos szerepét, ami hozzásegíti a konferenciát ahhoz, hogy támogatásával a publikációk elismertsége, láthatósága és terjesztése a legmagasabb adatbázisok szintjén valósulhasson meg.



Prof. Dr. Ljiljana Trajković (Simon Fraser University, Vancouver, Canada) „Data Mining and Machine Learning for Analysis of Network Traffic’, valamint Prof. Dr. Ljubomir Lazić (Union University, Belgrade, Serbia) ’Artificial Neural Network Architectures and Orthogonal Arrays in Estimation of Software Projects Efforts Estimation” címmel tartott plenáris előadást. Az előadók 12 országból képviseltették magukat, Kanadától Japánig széles volt a paletta. Az Óbudai Egyetemről dr. Laufer Edit egy speciális szekciót szervezett ’Soft Computing-based Riske Management’ témakörben, Prof. Dr. Horváth László pedig az Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola doktoranduszait fogta össze a ’PhD Student Research in Applied Informatics and Numerical Mathematics’ szekcióban.

Az IEEE által elfogadott cikkek majd az IEEE Xplore adatbázisba kerülhetnek be, amely magas rangot ad a konferenciának és publikációknak is.

Frissítve: 2021.11.25.

Legfrissebb cikkek