Zenuit Meet-up és Projekthónap az Óbudai Egyetemen

A Keleti Károly Gazdasági Kar Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézete, valamint a ZENUIT International Kft. közös projekthónapot szervezett a Kar valamennyi érdeklődő hallgatója számára. A rendezvény a kar egyedülálló és lassan már hagyományossá váló eseménysorozata, amely a szakma legkiválóbb képviselőinek bevonásával színes és változatos programokat kínált a résztvevők számára.

Az idei projekthónap meet-up sorozata igyekezett széles körben bevonni a hallgatókat a szakmai beszélgetésekbe a Microsoft Teams-en keresztül. A négy alkalomból álló rendezvénysorozaton a hallgatók karriertervezési tippeket kaptak, megismerkedhettek a vállalkozóvá válás körülményeivel, betekinthettek a legújabb innovációs trendekbe és átfogó képet kaptak az agilis projektmenedzsment legfontosabb jellemzőiről, mindezt gyakorlati oldalról megközelítve. A Projekthónap rendezvénysorozatot Dr. habil. Garai-Fodor Mónika dékán és Dr. habil. Csiszárik-Kocsir Ágnes kutatási dékánhelyettes nyitotta meg

Beszédükben hangsúlyozták az együttműködés fontosságát, valamint a közös munkából származó előnyöket. Ezt követően Dr. Varga János intézetigazgató-helyettes a projektmenedzsment fontosságát hangoztatta és bemutatta a meet-up sorozat előadóit. Az első nap Panyi Mihály, okleveles projektmenedzser, a Zenuit alapítója mutatta be a cégük jövőképét és küldetését. Előadásában felvázolta egy olyan jövőbemutató kezdeményezés jellemzőit, amely a lehető legszélesebb körben segíti a fiatal generációk elhelyezkedését, karrierjét, életútját egyfajta mentoring hálózat és közösség kiépítésével. Ezt követően a hallgatók karriertervezési tanácsokat kaptak, amelyek hasznosak lehetnek a későbbi munkakeresés és az elhelyezkedés szempontjából.



A második és harmadik napon Ott Károly innovációs vezető, a Zenuit társalapítója is bekapcsolódott a programsorozatba. Közel 120 résztvevővel közösen tekintették át a vállalkozóvá válás előnyeit, hátrányait, valamint az alkalmazotti és vállalkozói lét közötti különbségeket. A harmadik napon a legújabb innovációs trendeket mutatták be, ahol Panyi Mihály és Ott Károly a XXI. század legújabb technológiai és digitalizációs kihívásaira hívták fel a figyelmet. Leginkább arra a kérdésre keresték a választ a hallgatókkal, hogy milyen iparágak és munkahelyek értékelődnek fel a következő évtizedekben. A meet-up sorozat utolsó állomásán az agilis projektmenedzsmentet mutatták be, amely a hallgatók számára is fontos terület a menedzsment tanulmányaik szempontjából. A rendezvényt igen nagy érdeklődés övezte és pozitív visszajelzések követték. A Zenuit mentorhálózata már több egyetemi hallgatóval is felvette a kapcsolatot és maga a cég is jelezte a hosszú távú együttműködési szándékát az Óbudai Egyetemmel. A Zenuit Közösség aktív szerepet kíván vállalni az egyetemi életben, így együttműködésükkel további rendezvényeket és színes programokat szervezhetnek meg a jövőben. A Keleti Károly Gazdasági Kar továbbra is elkötelezett abban, hogy a szakmai kiválóságokat közelebb tudja hozni az egyetemi hallgatók számára, elősegítve az erősebb kapcsolatok kialakulását az Egyetem és a gazdasági szereplők között. A korábban megkezdett és lassan hagyományossá váló Projekthónap rendezvénysorozat ezt kívánja elősegíteni. A magas résztvevői számból és a pozitív visszajelzésekből arra lehet következtetni, hogy a hallgatók részéről is van igény az ilyen jellegű kezdeményezések iránt és a színesebb, változatosabb programok kapcsán nagyobb érdeklődés tapasztalható. Köszönet illeti a kar vezetőségét, hogy minden lehetséges eszközzel támogatják és segítik az ilyen programokat. Az eddigi tapasztalatokra alapozva a kar vezetése folytatni kívánja a megkezdett hagyományt, így az őszi félévre is várhatóan megszervezik a Projekthónap sorozatot újabb érdekes témákkal és szakértő előadókkal.
Frissítve: 2021.12.09.

Legfrissebb cikkek